Els versos de Vicent Andrés Estellés reunixen al seu voltant diferents generacions

Dissabte es va celebrar a Pego la Festa Estellés que enguany organitzava Atzaïla, amb la col·laboració dels CEIP Ambra, Carolina Sala i Rosalia Bondia, el col·legi Sant Antoni i l’IES Enric Valor de Pego. Els versos del conegut com a poeta del poble van ser recitats per joves i adults. A més, un dels seus poemes més coneguts, ‘Assumiràs la veu d’un poble’ es va musicar i ballar.

Un dels poemes més conegut del poeta Vicent Andrés Estellés és ‘Assumiràs la veu d’un poble’. Va ser el triat per Atzaïla per a encetar la Festa Estellés de Pego 2018. Va ser amb una versió musicada que van interpretar alumnes de totes les escoles del municipi. Eixes veus van estar acompanyades de la dansa del Club de Gimnàstica Rítmica La Lluna.

La Festa Estellés va continuar amb recitació de poemes per part de joves i gent adulta. Moltes van ser les veus que van passar pel micròfon del saló d’actes de l’Espai Veïnal Antic Institut dissabte de vesprada. Veus que van ser escoltades per una sala atapeïda de gent que, en silenci, es va deixar portar pels versos del poeta del poble.

L’última part de la Festa Estellés va estar protagonitzada per la neta de Vicent Andrés Estellés, Isabel Anyó Andrés, qui recordava amb molta estima el poble de Pego, ja que va vindre fa molts anys al col·legi Sant Antoni i de l’alumnat del Ceip Ambra va fer la ruta Estellés a Burjassot, assegurava que «ha sigut el millor grup que he tingut».

Entre algunes curiositats que va explicar Isabel del seu avi la història de ‘L’inventari Climent’, premi Ausiàs March. I és que es va extraviar l’original abans que es publicara i li van demanar una còpia des de l’Ajuntament de Gandia. Com el seu despatx estava ple de fulls, d’obres escrites, no el va trobar i Vicent Andrés Estellés va escriure un nou ‘Inventari Climent’. En descobrir la còpia original per algun calaix de l’Ajuntament fa uns anys enrere i comparar les dos obres, es van adonar que eren totalment diferents i, en 2012 es va publicar el nou ‘Inventari Climent’. Desvelava Isabel Anyó Andrés que encara queda obra per publicar, però hi ha tants escrits, que és difícil qualificar-los.

I així, així va passar la vesprada i mentre a fora plovia, a l’interior del saló d’actes de l’Espai Veïnal es van conèixer detalls i versos de Vicent Andrés Estellés, el poeta del poble.

2026 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!