Els treballadors d’FCC denuncien la seua situació laboral davant el plenari de Pego

L’equip de govern i l’oposició s’ofereixen per a mediar en el conflicte i també s’ofereix per a estar en la taula de negociació. Des del SEP els treballadors van demanar a l’ajuntament de Pego que exigeisca “a l’empresa una negociació de bona fe amb els treballadors que dignifique la seua situació i que cesse la repressió sindical.” Algunes nòmines no arriben ni als 700 euros. Durant el plenari que es va celebrar ahir a l’ajuntament de Pego el Sindicat de Treballadors Públics (SEP) va interrompre en el saló per a reivindicar “prou d’explotació i de repressió sindical. Negociació i conveni ja!). En aquesta manifestació pacífica, alguns dels treballadors van ocultar el seu rostre amb passamuntanyes per por a posteriors represàlies per part de l’empresa concessionària de la neteja dels residus urbans. Aquesta no és la primera vegada que el SEP tria Pego per a donar a conèixer les dolentes condicions laborals que pateixen. La primera vegada va ser a finals de maig d’aquest mateix any.

En aquell moment va ser la Casa de Cultura i en aquesta ocasió el SEP ha triat el plenari ordinari per a donar a conèixer, a qui contracta FCC, les seues lamentables condicions laborals, perquè com va llegir la seua portaveu “en la pràctica treballem per poc més que el salari mínim interprofessional” i és que algunes nòmines que no superen els 700 euros mensuals. Una qüestió que provoca, segons el comunicat que han llegit davant la corporació municipal que “en l’actualitat ens trobem en unes diferències salarials amb els altres pobles de la comarca o de la resta de l’estat, abismal”.

La resposta d’FCC a les reivindicacions dels seus treballadors “ha estat expedientar i despatxar els afiliats al sindicat amb acusacions ridícules i dir que FCC no té diners per a pagar la pujada salarial”, segons el comunicat.

Davant aquesta situació, reiteradament denunciada, el SEP ha decidit donar un pas més i tot i que són “conscients” que no són responsabilitat de l’ajuntament de Pego, han declarat que “no poden mirar cap a una altra banda davant aquesta situació ja que l’empresa, igual que fa amb els treballadors, fa amb la resta de les clàusules de plec de condicions, perjudicant els interessos dels ciutadans”. I és precisament per això que des del sindicat es demana a l’ajuntament de Pego que exigeisca “a l’empresa una negociació de bona fe amb els treballadors que dignifique la seua situació i que cesse la repressió sindical.”

A aquesta petició el regidor de residus urbans, el socialista Andreu Dominguis, va declarar conèixer la situació, però també va llegir la clàusula nº18 del contracte amb FCC que resa que “l’ajuntament no tindrà relació jurídica ni laboral alguna amb el personal o servei de la concessió durant el termini del vigència de contracte ni al termini del mateix depenent exclusivament del concessionari. El que ens deixa en una total indefensió.”

Per a canviar alguna cosa va assegurar Dominguis necessitaria que algun treballador denunciara algunes actuacions que “són difícils de provar” sinó ho fan els mateixos treballadors.

El regidor també va comentar que “estar damunt d’FCC li porta molt feina” i va afegir que el mateix ajuntament té “problemes tan seriosos com aquests o potser, fins i tot, més grossos”. Interessat pels expedients recents, el regidor de l’àrea va preguntar directament a FCC, però la resposta obtinguda per part de l’empresa va ser que “l’ajuntament, no té res a veure en els treballadors”. No obstant, el socialista es va brindar a fer d’intermediari.

Per la seua banda, la portaveu de l’oposició, Maite Ferrándiz va assegurar que “quan els treballadors acudeixen ací, a l’ajuntament, és perquè la situació deu ser prou desesperant i han acudit ací perquè els ajuntaments estan per damunt de l’empresa perquè són els que paguen”. Va afegir Ferrándiz que “els grups polítics de Pego i la resta de pobles que tinguen els mateixos problemes amb l’empresa deurien plantar-se davant d’aquesta perquè, per a poder-los ajudar a ells, hem de posar els altres temes damunt la taula.” Així mateix, Maite Ferrándiz va expressar que com a PP “ens prestem a estar en eixa reunió i portar a l’empresa, asseure’ns i fins a què no isca una solució no tirar endavant.” Posant-se alhora a la disposició dels treballadors d’FCC.

L’alcalde de la localitat, l’independent Carmelo Ortolà, al sentir aquesta afirmació va afirmar alegrar-se per “eixa postura perquè a l’empresa també se li han d’explicar moltes coses que pot ser vostè té més coneixement que nosaltres i m’agradaria també que les explicara.”

610 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!