Els socialistes de la Marina Alta aproven la seua nova Executiva amb el suport del 95% dels delegats

En el seu discurs, el nou secretari general del PSPV-PSOE en la Marina Alta, Òscar Mengual, ha destacat la “unitat” del partit i ha agraït Enrique Moll, el seu rival en les Primàries, haver “demostrat de quina pasta està fet”. Tot seguit, ha al·ludit a la bona sintonia que existix entre els dos i ha desvelat que, en una reunió d’última hora, celebrada divendres, va poder «corroborar que és un gran company, però que, a més, és un amic». Assegura el flamant secretari dels socialistes de la Marina Alta que tant ell com Moll van a deixar-se «la pell perquè d’ací a dos anys Pego torne a tindre el millor alcalde possible”.

Els Socialistes de la Marina Alta van aprovar dissabte de matí la seua nova Executiva amb el suport del 95% dels delegats i les delegades que van acudir al Congrés Comarcal, celebrat a Calp. Només dos vots en blanc van trencar la unanimitat entorn de la llista, segons expliquen fonts socialistes.

La nova Executiva comarcal dels socialistes serà paritària i plural, incorporant un gran nombre d’agrupacions a través dels membres triats. Així mateix, Mengual ha optat per incorporar persones que en el seu moment van acompanyar el candidat pegolí, Enrique Moll, per facilitar el consens i aconseguir unitat al si del partit en l’àmbit comarcal, tot i que cap d’elles és de Pego. La nova Executiva combina joventut amb experiència i ha sigut conformada atenent les característiques de perfils determinats per a fer-la funcional, asseguren des de l’agrupació comarcal.

El denier Jaime Sendra serà el president, acompanyat per la vergerina Pepa Pons, una de les militants socialistes més majors de la comarca. La mà dreta de Mengual, ostentant la Secretaria d’Organització, serà la calpina María José Femenia. També Calp estarà representat per Ascen López, en la Secretaria de Participació Ciutadana i Transparència; i Marco Bittner, secretari de Medi Ambient i Parcs Naturals. Xaló, amb Josette Rus i Marbel Avellà obtenen representació en les secretaries d’Ocupació i Reactivació Comarcal, respectivament.

Xàbia tindrà tres representants amb Montserrat Villaverde, Cesc Camprubí i Esperanza Morais ocupant les secretaries d’Igualtat, Turisme i Estudis i Programes, respectivament; així com Dénia, ja que Paco Roselló, Sandra Gertrudix i Ángel Serrano també formaran part de l’equip i seran els secretaris d’Acció Electoral, Empresa i Indústria i Comunicació. Completen la llista l’ondarenc Francesc Antoni Giner, secretari d’Urbanisme Sostenible, Infraestructures i Recursos Hídrics; el benisser Manolo Juan, secretari de Cultura i Tradicions; el teuladí Héctor Morales, secretari de Sanitat i Benestar Social; la pedreguera Rosa Avellà, secretària de Joventut; i Joanvi Fornés de La Xara, secretari d’Educació i Esport.

També els socialistes han aprovat la llista del nou Comité Comarcal per unanimitat, de la mateixa manera que s’ha donat el vist-i-plau a l’informe de gestió de l’anterior Comissió Executiva Comarcal, que va exposar l’exsecretari general Toni Vaquer. També amb el suport de tots els delegats ha eixit avant la ponència presentada per l’equip de Mengual, que incidix en “la necessitat de fer funcional l’estructura comarcal dels socialistes” i “continuar amb l’empoderament de la militància i la reconnexió del partit amb el carrer”.

Dos esmenes es van aprovar, respecte al document de referència. La primera, presentada per Javier Scotto i aprovada per unanimitat, va dirigida a ampliar l’apartat que referia a la Igualtat, explicitant que “no hi ha socialisme sense igualtat i respecte a la diversitat sexual”, així com que es comprometen a “reivindicar els drets del col·lectiu LGTBI” i “defendre la formació educativa en la diversitat sexual”. L’altra esmena, presentada per un grup de militants de l’agrupació de Xàbia, versa sobre la creació d’un pla, junt amb el Consorci d’Aigües de la Marina Alta, “amb l’objectiu de coordinar la gestió de l’aigua i els recursos hídrics”. Esta es va aprovar per una molt àmplia majoria, encara que amb l’abstenció d’un dels delegats.

En el seu discurs, el nou secretari general del PSPV-PSOE en la Marina Alta, Òscar Mengual, va destacar la “unitat” del partit. A més va agrair a Enrique Moll, el seu rival en les primàries, haver “demostrat de quina pasta està fet”. Tot seguit, va al·ludir a la bona sintonia que existix entre els dos i va desvelar que, en una reunió d’última hora, celebrada divendres, va poder “corroborar que és un gran company, però que, a més, és un amic”. Va afegir Mengual que van a deixar-se «la pell perquè d’ací a dos anys Pego torne a tindre el millor alcalde possible”.

Per la seua banda, Enrique Moll va deixar clar que ell és “pegolí, de l’Atlètic i socialista. Ni Lermista, ni Circarista, ni plataformista; sinó socialista” i que com a secretari local dels socialistes de Pego “em pose a la teua disposició. Les portes de ma casa sempre estaran obertes per a tu, Óscar”.

Al Congrés van assistir, a més, el secretari provincial del PSPV-PSOE i alcalde de Xàbia, José Chulvi, i el congressista socialista Herick Campos.

1465 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!