Els premis fallers relegats a un segon plànol per la polèmica del foc

Dissabte de vesprada la Diputació d’Alacant enviava una nota de premsa informant que s’havia arribat a un acord de pagament en el consistori de Pego. Un acord que permetia cremar les falles de Pego en temps i forma, tot i que va ser la pluja la que va fer perillar la ‘cremà’. Diumenge de vesprada es donaven a conèixer els premis fallers. La Falla La Font guanyava el de monument gran i infantil, entre d’altres.
Enguany, les falles de Pego seran recordades molt de temps i és que la seua crema ha estat penjant d’un fil fins a l’últim moment. Divendres a primeres hores de la vesprada Ràdio Pego s’omplia de presidents i presidentes fallers per a donar-nos la notícia. El Consorci Provincial de Bombers no autoritzava la cobertura de les festes falleres de Pego el que implicava que no hi hauria ni ‘mascletà’ ni ‘cremà’. Durant eixe dia i l’endemà dissabte les negociacions van ser intenses i finalment, dissabte de vesprada, l’alcalde de Pego, Carmelo Ortolà, arribava a un acord amb el diputat responsable del Consorci de Bombers, Juan Molina.

L’Ajuntament de Pego s’ha compromès a pagar en un mes, el 18 d’abril, el 100% del deute contret amb el Consorci Provincial de 2011. No obstant, advertia Carmelo Ortolà que si arribada eixa data l’ajuntament només pot pagar el 50% es farà eixe primer abonament i només es puga el pagament de la resta del deute pendent. Pel que fa al que es deu de 2010 i del que s’ha de pagar de 2012 se seguirà abonant fraccionadament com fins ara.

Després d’aquest compromís les Falles de Pego 2012 van transcórrer com era d’esperar, amb molta festa per als fallers i les falleres i tota la població que els va voler acompanyar i amb la rivalitat que comporten uns premis. Aquestos es donaven diumenge de vesprada al saló de plens de l’Ajuntament de Pego.

Llibret: Primer premi Falla Plaça i Natzarè. Segon premi Falla Convent. Tercer premi Falla La Font.

Ofrena: Primer premi Falla La Font. Segon premi Falla Plaça i Natzarè. Tercer premi Falla Convent.

Presentació: Primer premi Falla La Font. Segon premi Falla Convent. Tercer premi Falla Plaça i Natzarè.

Monument Infantil: Primer premi Falla La Font. Segon premi Falla Plaça i Natzarè. Tercer premi Falla Convent.

Monument Gran: Primer premi Falla La Font. Segon premi Falla Convent. Tercer premi Falla Plaça i Natzarè.

Després d’uns dies esplèndids de primavera, just el dia abans de l’entrada en ella, el fred arribava a terres valencianes i, per la nit del 19 de març, nit de ‘Cremà’, la pluja feia acte de presència. I va feia perillar que el foc devorara els monuments fallers. No obstant, aquesta va ser lleu i va permetre que les falleres i fallers pugueren gaudir del moment de dir adéu a un nou any de Falles.
693 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!