Els polítics debaten sobre turisme i economia en l’aniversari de l’Espai Veïnal

L’Espai Veïnal ha celebrat aquest cap de setmana la festa del seu tercer aniversari, coincidint amb els últims actes de les Jornades Culturals d’Atzaïla.El dissabte de matí l’Espai Veïnal reuní en una taula redona a representants dels grups municipals del Pspv-Psoe, Compromís, Partit Popular i Ciutadans de Pego Independents, junt amb un membre del col·lectiu mallorquí Tot inclòs, per a parlar sobre el turisme i el desenvolupament econòmic a Pego.


Una iniciativa en què els partits plantejaren els seus posicionaments al respecte de si Pego ha d’apostar per desenvolupar el sector turístic per a reactivar l’economia local.

Per part de Socialistes Pego, el seu president i alcalde, Enrique Moll afirmà que aquest és el moment idoni per a definir el model de turisme que seria beneficiós per a Pego. Moll va parlar de l’aposta del seu partit per potenciar els valors paisatgístics, culturals, històrics, naturals i gastronòmics del municipi per a atraure el turisme. I recordà que en el seu programa electoral es parlava de promoure la marjal, la gastronomia i el centre històric de Pego, a més de desenvolupar el projecte del camp de golf.


Per part de Compromís, el regidor Àngel Oltra manifestà que el turisme és un motor econòmic només per a alguns agents socials. Es va basar en l’estudi publicat recentment al respecte de la renta per capita a la comarca, en què es reflexa que els municipis més turístics tenen una renta més baixa.

És per això que el representant de Compromís demanà que el conjunt de la societat pegolina participe en la definició del model turístic per a Pego i parlà d’un creixement sostenible i sostingut.


Per part del Partit Popular, Víctor Ruiz, coincidí també en què és prioritari definir el model econòmic i turístic del poble, que ha de ser, en la seua opinió, sostenible i rentable.


Alicia Siscar, regidora de Ciutadans de Pego Independents, va defensar un model de desenvolupament turístic que aprofite els recursos existents a Pego, com són el patrimoni cultural, arquitectònic, natural i paisatgístic, per a potenciar el comerç, l’agricultura, l’hostaleria… en definitiva, l’economia local.


I Bernat Amoròs, membre del col·lectiu mallorquí «Tot Inclòs», va exposar tots els inconvenients que la indústria turística està plantejant a Mallorca.


Amoròs mostrà una vesant molt negativa, afirmant que el turisme és un «monstre econòmic molt fort i impossible de controlar», que ha provocat la precarietat laboral i causat un impacte paisatgístic i mediambiental irreparable.


A més d’exposar els punts de vista de cada formació política, també hi hagué debat amb el públic, nombrós, que es va donar cita al saló d’actes de l’Espai Veïnal. Un debat que Ràdio Pego va presenciar i gravar i que està disponible en la nostra web, www.radiopego.com, en l’apartat de Programes, en la secció «I més…».


La jornada de l’aniversari de l’Espai Veïnal, del dissabte, es va completar amb una projecció d’un documental titulat «Cóm es viu ser trans? És una malaltia?, per part de l’associació Visibles col·lectiu LGTBI + Pego. I, a la nit hi hagué sopar i concerts.

975 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!