Els moros i cristians ja tenen nous capitans


La nit de dissabte es va procedir a la presentació oficial, organitzada per primera vegada per la Junta Central, de la capitana cristiana, Isabel, de la filà Algarades i del capità moro, Juan Miralles, de la filà Alaçdrach. L’acte va estar precedit d’un sopar entre moro i cristià i un ball per tancar la festa.

Dissabte per la nit, el poliesportiu La Trilladora quasi es queda menut per a albergar els quasi 450 comensals que allí es van reunir per a donar la benvinguda a la nova capitana cristiana i al nou capità moro de 2006.

El sopar amb dos menús, un àrab i un altre cristià, va ser el previ de l’acte de presentació organitzat per la Junta Central de Moros i Cristians que amb aquesta actuació enceta una nova etapa.

La unitat de la festa és el que es va destacar durant la presentació, la seua presentadora, a més de l’enriquiment de la festa, que any rere any es consolida convertint-se en un orgull per a Pego.

Va estar Maria López, capitana Algarada de 2000, l’encarregada de presentar la que enguany recollirà testimoni per guiar les Algarades i la resta de tropes cristianes enfront el bàndol moro. Maria López va destacar, durant la introducció d´Isabel, la nova capitana, la seua dedicació a la filà des de fa vora 11 anys, quan començaren, la seua determinació en els actes que executa i una veu decidida que arriba fins a la Marjal.

A continuació li va tocar el torn al cabdill moro Alaçadrach de 2000, Fernando Ortolà, qui va desgranar la personalitat del seu successor amb el to irònic que correspon. Entre les qualitats destacades de Juan Miralles, el nou capità moro 2006, sobresurt la seua afició per la pesca que l’ha dut a ser conegut arreu del territori per la captura d’una espectacular lliça i la seua professió, algepsaire, el que el duu a pintar-se la cara de negre per a eixir a desfilar, fugint del blanc dels algeps.

Després de donar-se a conèixer i rebre de mans del president i vicepresident de la Junta Central un diploma commemoratiu de la seua estada com a capitans 2006, Àngel Portes, president de la Junta Central va voler donar les gràcies als assistents i felicitar la tasca realitzada per les filades capitanes d´enguany.
488 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!