Els moros i cristians es preparen per a la traca final

D’una banda, durant tot el dia de hui es procedirà al muntatge del Castell de l’ambaixada-parlament en la Plaça de l’Antic Regne de València i dijous, a partir de les 12 del migdia, després d’esmorzar, la Junta Central de Moros i Cristians iniciarà la vista de les diferents càbiles per a fer oficial el començament de la festa. Mentrestant, dimecres de vesprada més bous i de nit, teatre i el concert de Fira de la colla de dolçaines i tabals autòctona, La Clandestina a la Plaça de l’Ajuntament. Dijous, II Festival de Bandes Joves, i es tanca la nit amb el ball de la filà capitana mora, Beduïnes a partir de la mitjanit. Les festes patronals i de moros i cristians de Pego comencen, avui dimecres, a agafar vol. De cara al públic, sobretot, perquè des de les 6 de la matinada i durant tot el dia s’està procedint al muntatge del Castell per a l’ambaixà-parlament en la Plaça de l’Antic Regne de València. Però no només la construcció del castell ambienta Pego, perquè ja es poden veure en molts balcons i finestres onejant banderes de la Junta Central de Moros i Cristians, la façana de l’ajuntament també està engalanada amb senyeres i banderes mores i cristianes, a més quan comença a fosquejar les entrades del poble donen les bones festes amb perilles de colors i adornen els principals carrers del municipi.

I tot i que avui la festa de moros i cristians no isca al carrer, la majoria de les càbiles (per no arriscar-nos a dir totes) ja tenen sopars –de fet, ja fa dies que en tenen- a les diferents seus de moros i cristians, com ens comentava la capitana mora 2008, la beduïna Àngela Seresola que confessava a Ràdio Pego, que tant de tràfec l’han postrat al llit amb febre durant un parell de dies; “de moment estic a malalta, estic a casa, en otitis”, però a partir d’aquesta nit… les forces comencen a tornar i avui ja assistirà al sopar de filà a la càbila i demà dijous, concert de capitania al carrer Gabriel Miró.

La que també ha treballat molt durant tot l’any ha estat la capitana cristiana, Rosario Bolufer, que finalment si que eixirà al capdavant de les tropes del bàndol guanyador de la batalla. Després d’aquesta important decisió Rosario se sent “molt il•lusionada perquè tot l’any hem estat i he estat treballant perquè isca tot açò i per la filà s’ho gaudisca”.

L’any de capitania des de fora s’intueix com el més especial per a les filades que l’ostenten i extensiblement per a les persones que seran designades capitanes o capitans. No obstant, la feina que comporta el càrrec implica moltes atencions, tantes que aquestes es fan protagonistes i, com comentava Àngela Seresola, “tot són nervis, perquè tot isca bé. És un any que pràcticament te’l tindries que gaudir però no te’l gaudeixes perquè portes molta cosa al cap”, confessava la capitana mora.

Rosario Bolufer desitjant “que isca tot bé” també expressava el fet que en un any de capitania, tot el món diu “que no, que eixe any és molt dificultós”.

Les dues capitanes 2008, Àngela Seresola i Rosario Bolufer, convidaven els pegolins i pegolines “que isquen al carrer, que vega el que traurem enguany” i “que gaudisquen d’aquestes festes”, perquè “hi haurà festa sense parar”.

Sobre el boato d’unes i altres, els informatius de Ràdio Pego, avançaran el que ens han volgut avançar les mateixes capitanes, en l’edició de divendres. Però no deixem els moros i cristians per a recordar que demà dijous, a partir de les 12 del migdia, els representants de la Junta Central visitaran les diferents càbiles per a donar per iniciada la seua festa. I 12 hores després, a la mitjanit… ball de la filà capitana mora, Beduïnes.

Seguint en festes patronals aquesta mateixa nit, la Colla de Dolçaines i Tabal de Pego, ‘La Clandestina’ interpretarà el seu concert de Fira a les 10’30 de la nit a la Plaça de l’Ajuntament.

El dijous, continuen els concerts, però aquesta vegada els joves músics porten la “veu” cantant en el II Festival de Bandes Joves ‘Vila de Pego’ 2008. Actuaran la Banda Jove de Pego i la d’Ondara, com a convidada. Serà a les 8 de la vesprada al Teatre Municipal.685 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!