Els monuments fallers ja es poden contemplar a Pego

Les tres comissions falleres pegolines ja tenen els seus monuments al carrer a l’espera de la visita del jurat que es realitzarà a partir d’esta vesprada. La Font va recollir el passat dimecres, en un viatge molt accidentat, el 14é premi al millor llibret de falles de les més de 300 falles que hi ha per tot arreu del territori valencià. La primera mascletà es dispararà demà a partir de les 13.00 hores en la plaça de l’Antic Regne de València. Aquesta sintonia serà la més sonada en els darrers dies als distints districtes fallers i es que els monuments ja estan al carrer i els membres de les tres comissions pegolines ultimen els detalls per a que d’ací al 19 de març la festa siga la principal protagonista. Ahir per la vesprada, el treball era intens al convent i La Font. El primer monument que va finalitzar el muntatge va ser La Font. L´artista faller, el pegolí Miki Toledo, donava gràcies perquè el vent no bufava amb intensitat mentre muntaven el monument.

La plantà no es una feina senzilla, cal que tot el previst als tallers dels artistes quede ben enssamblat al carrer. Sempre hi ha preocupació perquè qualsevol moviment en falç pot destrossar la falla i llençar per la borda el treball de tot un any. Cal afanar-se perquè el monument ha d’estar conclòs a un hora determinada i encara que es treballa a contrarrellotge, cal anar en quatre ulls per a evitar desperfectes.

A la falla del Convent, ahir per la vesprada també hi havia una gran intensitat. Malgrat estar esperant la grua, els fallers, dirigits per l’artista de la comissió, Dani Bertó Sanchos, clavaven els darrers claus a l’esquelet del monument. Esta es la primera falla gran que realitza Dani Bertó, que l’any passat es va estrenar amb la menuda després d’haver passat pel taller de falles de Creama. No obstant Dani explicava que es molt distint fer una falla gran o una infantil.

La tasca de fer una falla no es senzilla, primer hi ha que dissenyar-la, després fer les maquetes, modelar els ninots i pintar-la: una feina que Dani Bertó ha realitzat molts dies a soles fins que en les darreres setmanes ha tingut l’ajuda dels amics.

Bertó no podia ocultar ahir el seu nerviosisme, era el seu bateig com artista de monuments grans, una feina que espera continuar en el futur. A més ell també és membre del Convent i això sempre és una arma de doble fil. Ha buscat, el colorit i el risc en el monument que ha tardat 10 mesos en vore la llum i que restarà en cendres el proper 19 de març. Dani Bertó convida a tots el poble de Pego a visitar els tres monuments ja que estan plantats per a què gaudisca tot el món.

I acabem el muntatge de falles amb la comissió de Platza i Natzaré que a hores d’ara continuen la plantà que deu estar finalitzada per a aquesta vesprada quan passe el jurat. Aquesta falla, que ha modificat lleugerament la seua ubicació, també ha tingut un retràs en la instal•lació de la carpa. Marian Climent,la presidenta, que demana també paciència als veïns perquè la festa sols dura tres dies.

I tornem a la Falla La Font perquè el dimecres es van desplaçar fins a València per a rebre un nou premi de llibret. En aquesta ocasió ha quedat el 14 de tots els llibrets de falles de la Comunitat per la seua divulgació, entre altres coses, del valencià. El premi ha estat rebut amb molta satisfacció a la falla, però el viatge va estar de lo més mogut.

Aquesta nit totes les falles comencen la seua festa particular, però és a partir de demà dissabte quan l´agenda d´uns i altres es farceix d´actes. Destaquem els més importants:

Dissabte 17 de març

13:00h: 1ª Mascletà Falles 2007, a la Plaça de l´Antic Regne de València.

17:00h: Concentració de falleres i fallers per a repartiment dels Fallers d’Honor i Col•laboradors (Falla Plaça i Natzaré i Falla Convent).

17:30h: Inauguració del Casal per les Regines del Casal (Falla la Font).

24:00h: Gran Discomòbil (Falla Convent).
Gran Orquestra a la Plaça del Mercat (Falla la Plaça i Natzaré).
Discomòbil al Pla de La Font.

Diumenge 18 de març

13:00h: 2ª Mascletà Falles 2007, a la Plaça de l´Antic Regne de València.

18:30h: Ofrena floral al Santíssim Ecce-Homo, patró del poble de Pego. Eixida des de la Plaça d’en Jaume I, finalitzant a l´Esglèsia de Nostra Senyora de l´Assumpció.

20:00h: Lliurament de Premis Falles 2007 al Saló de plenaris de l’Ajuntament de Pego.

Dilluns 19 de març

12:00h: Solemne Missa en honor a Sant Josep, per a rendir-li homenatge, a la Capella de Sant Josep.

13:00h: 3ª Gran Mascletà Falles 2007, a la Plaça Metge Almela, i en acabar, Visita amb ofrena a la Residència Sant Joan de Deu.

23:00h: Nit de la Cremà dels Monuments Fallers, amb el següent ordre:
23:00h: Cremà del 3er. Premi
24:00h: Cremà del 2on. Premi
01:00h: Cremà del 1er. Premi
742 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!