Els metges de la comarca no tindran substituts quan se’n vagen de vacances

La plataforma en defensa de la sanitat pública revela que no hi haurà reforç de sanitaris a l’estiu.
Els departaments de salut que tenen gestió privada tampoc es lliuren dels retalls. El de la Marina Alta s’enfronta a un estiu més que complicat, ja que, a partir d’ara, els metges i treballadors sanitaris no tindran substituts quan se’n vagen de vacances.

Així ho va revelar ahir la Plataforma per la Defensa de la Sanitat Pública de la Marina Alta, que va assegurar que l’empresa Marina Salut, que gestiona l’hospital i els centres de salut de la comarca, ha decidit no cobrir els professionals que gaudixen del seu període de festa. La plataforma advertix que este retall tindrà conseqüències “greus” en els mesos d’estiu, quan la població augmenta considerablement per l’arribada de turistes.

A més, este col•lectiu assegura que municipis turístics com Dénia, Xàbia o Calp patiran amb força esta mesura, ja que, a més de faltar els professionals que estiguen de vacances, no arribaran els reforços habituals en els mesos d’estiu. La plataforma assevera que l’empresa ja ha anunciat a la plantilla que es prescindix d’uns contractes que permetien que l’hospital i els centres de salut suportaren la major pressió assistencial de la campanya turística. D’ací que incidisca que esta tisorada no sols afecta el servei sanitari que reben els veïns de la Marina Alta, sinó també als visitants i turistes.

La plataforma avança que informarà d’este retall i de les seues conseqüències a tots els ajuntaments de la comarca, “perquè no toleren esta situació”, així com a l’Associació d’Empresaris d’Hosteleria i Turisme (Aethma), “ja que este fet pot provocar que molts turistes decidisquen no tornar a visitar la nostra comarca si no consideren garantits els drets a rebre una atenció sanitària de qualitat”.

L’empresa Marina Salut també ha canviat el sistema de vacances de tot el personal sanitari. Abans els professionals solien agafar-les entre juny i setembre, però ara tenen l’opció de tot l’any. D’esta manera, l’empresa tracta de compensar la falta de personal que es produirà al no cobrir-se substitucions ni contractar professionals de reforç.
1159 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!