Els i les pensionistes de Pego estan convocats a concentrar-se ‘Per unes pensions dignes i garantides per a tots i totes’

La cita és demà dijous, a les 11.30h., a la plaça de l’Ajuntament. La Coordinadora Estatal per la Defensa del Sistema Públic de Pensions és qui ha convocat esta concentració a nivell estatal a la que convida a participar també a joves i persones en edat de treballar perquè consideren que la problemàtica de les pensions no només afecta els i les pensionistes actuals, sinó i, sobretot, als futurs. La concentració és en defensa del sistema públic de pensions i els drets laborals i socials, una convocatòria a la que Pego s’adherix.

Demà dijous, 22 de febrer, la Coordinadora Estatal per la Defensa del Sistema Públic de Pensions ha convocat concentracions en tot l’estat en defensa del sistema públic de pensions i els drets laborals i socials. Pego s’ha adherit a la convocatòria i demà dijous, els i les pensionistes, però no només ells i elles, sinó també la gent jove i les persones en edat de treballar estan cridades a participar en la concentració que tindrà lloc, a les 11.30h., a la plaça de l’Ajuntament de Pego, sota el lema ‘Per unes pensions dignes i garantides per a tots i totes’. I és que les associacions de pensionistes volen convertir esta batalla en intergeneracional perquè consideren que la problemàtica de les pensions no només afecta als i les pensionistes actuals, sinó sobretot als futurs.

Recorden les associacions de jubilats i jubilades que el factor de sostenibilitat introduït pel Govern per a calcular les futures pensions incidirà en una “reducció” segura de les prestacions, un fet a què se sumen unes previsions demogràfiques que marquen que en 2040 el nombre de pensionistes haurà arribat en l’Estat els 15 milions, sis més que els nou actuals. Si la quantitat que el govern assigna a les pensions no creix per damunt del 10% actual del PIB, a nivells d’altres països de l’entorn, experts han calculat que la baixada de les prestacions pot arribar fins a un 40% d’ací a llavors.

La reivindicació bàsica de la concentració de demà ‘Per unes pensions dignes i garantides per a tots i totes’ és denunciar la pujada del 0,25% de les pensions en 2018. Una pujada que tot apunta que serà la tendència d’actualització almenys fins a 2022. Així, l’escassa revalorització de les prestacions dels i les pensionistes provocada per la reforma del Govern de 2013, que va posar en marxa l’índex de revalorització de les pensions (IRP), deslligant-lo de l’IPC i provocant que la pujada de les pensions no compense increment del nivell de vida, ha estat la gota que ha vessat el got i ha fet que els jubilats i les jubilades tornen a eixir al carrer. Demà dijous tornaran a exigir que les prestacions s’actualitzen de nou en funció de l’IPC i també que ningú tinga una pensió inferior als 1.080 euros mensuals.

La Coordinadora Estatal per la Defensa del Sistema Públic de Pensions no vol que s’oblide que en 2013 no es va pujar l’1,9% retardat de 2012, que en 2016 l’increment de l’IPC va ser més de sis vegades major que la pujada i en 2017 més de quatre vegades major. A més es recorda que l’increment anual de la prestació ve sent del 0,25% des de 2014. El que contrasta amb el fet que la riquesa del país ja ha superat els nivells anteriors a l’any 2008, els beneficis de la banca continuen augmentant i les retribucions dels alts executius de l’Ibex s’han incrementat en un 15%. Per tant, s’assenyala, es tracta d’un problema “de repartiment” de la riquesa. És per això que s’exigix que les prestacions per jubilació estiguen garantides a través dels Pressupostos Generals de l’Estat, atès que la vidriola de les pensions amenaça de quedar-se totalment buida en poc de temps.

La concentració de demà a Pego i a la resta de l’estat també exigix la derogació de les últimes reformes laborals i les reformes que afecten a la Seguretat Social en les vessants de pensions, sanitat i dependència. Així mateix, s‘exigix un pla efectiu i programat de construcció de residències públiques on les despeses siguen el 75% de les pensions dels jubilats i les jubilades.

1428 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!