Els facultatius de l’hospital comarcal desconvoquen la manifestació prevista per a hui

El motiu ha estat la falta de resposta de les autoritats pertinents al voltant de l’autorització de la manifestació que s’havia proposat per a hui. Així les coses, la Junta de Personal del Departament Sanitari 13 de l’Agència Valenciana de Salut es reunirà demà i tractarà de la possibilitat de demanar una nova autorització o realitzar altres convocatòries. La història de mai acabar, això és el que sembla que està patint el personal sanitari del Departament Sanitari 13. El darrer episodi que coneixem és la falta de resposta per a autoritzar avui una manifestació dels treballadors de la sanitat. L’organització d’aquesta convocatòria per part del personal sanitari és “en protesta per les condicions laborals ofertes per la comercial Marina Salut i per la informació, escassa i clarament parcial, proporcionada fins ara tant per part de la Conselleria com per Marina Salut.”, asseguren en un comunitat de premsa.

A finals de maig la Junta de Personal va declarar en un altre comunicat que “per fi Marina Salut ha mostrar (algunes de) les seues cartes”. Va ser en una reunió entre càrrecs de la Conselleria de Sanitat i la Direcció del Departament Sanitari 13, el corresponent a la Marina Alta. En aquesta reunió conjunta Marina Salut va mostrar les dos ofertes de treball, una per als treballadors fixos i l’altra per als eventuals.

Afirmaven des de la Junta de Personal en eixe moment “han venut barat, amb l’aquiescència de la Conselleria, amb els treballadors del Departament Sanitari 13”. I aclarien que “el personal que passe a treballar en règim laboral amb Marina Salut (voluntàriament o forçats per la decisió de la Conselleria d’amortir les places d’estatutaris) cobrarà, […] unes quantitats similars o lleugerament superiors a les que, segons la mateixa taula, abona l’Agència Valenciana de Salut”. I continuen explicant “Sols que a canvi de moltes més hores de treball (40 hores setmanals front a les 36 hores actuals) i sense voler especificar jornada anual màxima”.

Davant aquest panorama la Junta de Personal del Departament Sanitari 13 de l’Agència Valenciana de Salut “havia demanat autorització per a realitzar avui una manifestació de treballadors de la sanitat en protesta per les condicions laborals ofertes per la comercial MarinaSalud i per la informació, escassa i clarament parcial, proporcionada fins ara tant per part de la Conselleria com per MarinaSalud.”

Però aquestos no han “rebut resposta autoritzant dita manifestació i, per tant, donat que no està en la nostra intenció ocasionar cap trastorn a la població, hem decidit desconvocar-la.” clarifiquen.

De tota manera la Junta de Personal es reunirà demà, i tractarà de la possibilitat de demanar una nova autorització o realitzar altres convocatòries.

515 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!