Els estudiants es mobilitzen en contra de la futura llei europea universitària

Demà dijous hi ha programada una jornada de lluita europea per a reivindicar una universitat pública, popular, orientada cap a les necessitats de l´estudiantat, sense classes socials i sense empreses privades al seu si. Pedreguer, demà a les 10 del matí, s´omplirà d´estudiants reclamant els seus drets.
Davant les contínues intromissions dels poders polítics i econòmics al si de les universitats europees, a través de lleis i de la introducció d´empreses privades en part de les gestions internes de les universitats, els estudiants i les estudiants dels països de la Comunitat Europea han dit prou. Així demà dijous hi ha convocades mobilitzacions i vagues a tota Europa, una decisió que es va prendre durant el Fòrum Europeu d´Estudiants celebrat a Paris els dies 14, 15 i 16 d´octubre. Professors i alumnes d´universitats i centres de secundària estan cridats a secundar aquests actes de protesta per fer-se sentir. A la Marina Alta Pedreguer albergarà els estudiants de la comarca.

Els i les estudiants pegolines, així com el professorat dels centres de secundària i de l´institut de la localitat demà es desplaçaran fins a Pedreguer. A les 10 del matí, junt a molts altres alumnes i professors de la comarca reivindicaran una universitat pública, sense capital privat en la seua gestió, popular, orientada cap a les necessitats de l´estudiantat, una universitat que no fomente la divisió de classes socials.

El projecte de reforma universitària que està impulsant el govern espanyol, més conegut com a LOU i el procés de Bolonya a nivell europeu suposen un gir cap al retall de drets socials, privatització i precarització laboral. Entre altres coses, la llei preveu un augment de les competències dels “consells socials”, atorgant major poder de decisió, al si de les universitats públiques, a les empreses i reconeix la beca-préstec com alternativa a l´actual sistema de beques, és a dir que els estudiants quan comencen a treballar hauran de cancel•lar eixe préstec, augmentat pels interessos, amb els primers sous. A més està previst que es produisca un important augment en les taxes d´un 250%.

També es preveu una progressiva privatització de la investigació en les universitats públiques o el foment de la competitivitat entre universitats de distints nivells. Així mateix es crearà un sistema de crèdits a nivell europeu que equipararà la jornada d´estudiant a una jornada laboral normal, deixant fora la gent que estudia i treballa per costejar-se els estudis. L´assistència passarà a ser obligatòria, com si anaren a l´escola.

És per tot això pel que els estudiants i els professors europeus estan cridats a la vaga demà dijous.
804 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!