Els cirerers en flor atrauen visitants a Les Valls

El fred hivernal va fer retardar la floració dels cirerers que poblen les faldes de les muntanyes de les diferents valls que rodegen Pego, però el cert és que a Pasqua i Sant Vicent es va poder començar a gaudir del mantell blanc rosat que produeixen les flors dels cirerers, que ara estan en ple esclat de vida. Pot ser un dels motius que han provocat entre un 80 i un 100% d’ocupació en eixes dates a les cases rurals i apartaments de lloguer. És també el motiu de la realització de la ruta dels cirerers en flor organitzada per l’oficina de turisme de Pego i Les Valls tindrà lloc el proper diumenge, a les 10 del matí. Les persones interessades poden apuntar-se fins divendres a la mateixa Tourist Info.

Si no hi estem rodejats i rodejades de camps de cirerers i volem gaudir de la seua bellesa, tenim diverses opcions: la més ràpida seria tancar els ulls i imaginar-nos-els. L’altra agafar alguna fotografia que ens els mostre. La tercera, desplaçar-se fins a les valls que rodegen Pego per a poder gaudir d’una bellesa indescriptible. Les faldes de les muntanyes emblanquinades per les flors ‘cotompelades’ dels cirerers, que ara, més tard del que és habitual pel fred hivern d’aquest any, estan en ple esclat de vida.

L’oficina de Turisme de Pego i Les Valls ha triat oferir aquesta darrera opció per a facilitar la visita a totes aquelles persones que estiguen interessades a viure un espectacle anual únic. Així, aquest diumenge, 18 d’abril, a les 10 del matí la ruta dels cirerers en flor eixirà des de la Tourist Info per a realitzar “un recorregut carregat de color on es contemplaran els cirerers en època de floració, i es visitaran els punts d’interès més característics de la zona. Així es coneixerà la Cova del Rull de la Vall d’Ebo i la nevera i el despoblat morisc de l’Atzuvieta de la Vall d’Alcalà.”

Per a aquesta ruta ja hi ha una trentena de persones apuntades, tot i que les reserves es poden fer fins el divendres, 16 d’abril, a l’oficina de Turisme de Pego si es vol tenir cobertura mèdica, com explicava la tècnica de turisme, que admetia que la gent també pot acudir “el mateix diumenge però no entrarien dins d’eixa assegurança”. Recordava Mari Nieves Mayor que el preu d’aquesta ruta és de 5’50 euros. Apuntava Mayor que l’interès de la gent per les propostes de l’Oficina de Turisme és creixent i ho demostra el fet que ja hi ha gent apuntada per a realitzar la següent ruta senderista que serà al Castell d’Ambra, el dissabte 1 de maig.

La gent que acudirà el proper diumenge a contemplar els cirerers en flor acudirà tant de la província de València com de la d’Alacant. Tot i que comentava Mayor que “hi ha gent que són de per ací a prop, de la comarca que no han vingut mai a veure els cirerers en flor” i és que assegurava la tècnica de Turisme que “no cal anar-se’n al Jerte a veure cirerers”.

Les persones que ja han vist els cirerers en flor i d’altres paisatges coneguts són aquelles que han visitat Pego i Les Valls durant Setmana Santa, Pasqua i Sant Vicent, unes dates que són importants per a l’ocupació turística i que valorava la tècnica de l’àrea que enguany ha anat “prou bé” o almenys això és el que es dedueix dels comentaris dels empresaris. Les xifres: “Els hostals han estat un poc més fluixos, arribant al 50% d’ocupació. Els apartaments rurals i no rurals, un 80% a l’igual que el càmping. Les cases rurals, que és el que més interessa a la gent en estes dates, han tingut pràcticament un 100%”.

Xifres que fan estimar que fins ara la temporada no ha estat malament, tot i que apuntava Mayor que hi ha alguns empresaris que “si que es queixen que només han tingut gent durant aquestes dates, que tot el que ha estat aquest primer trimestre ha estat més bé fluixet”. No obstant, la tècnica de Turisme esperava que “a partir d’ara puguem tindre més ocupació pel que resta de primavera i l’inici de l’estiu”.


682 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!