Els centres educatius públics de Pego acudiran a la manifestació convocada dissabte per l’escola pública i en contra de les retallades del Consell

La Plataforma en defensa de l’Ensenyament Públic ha convocat una gran manifestació per al pròxim 21 de gener a la que assistirà professorat de l’IES Enric Valor de Pego i dels col•legis públics Rosalia Bondia, Ambra i Carolina Sala. Tots aquests centres no han rebut els diners de manteniment de les instal•lacions des de maig i estan tirant de remanents, tot i que ja fluixegen.
L’escola pública se sent atacada després de les mesures preses pel Consell en el Decret Llei que, hui defensava el President de la Generalitat, Alberto Fabra, en un plenari extraordinari a les Corts i pels reiterats impagaments de la Conselleria d’Educació per al funcionament normal dels centres educatius públics que, ahir coneixíem, que han provocat la primera tallada de llum a un institut públic com és el Jorge Juan d’Alacant.

Davant tot el que està passant la plataforma en defensa de l’Ensenyament Públic pretén “denunciar la situació que en aquestos moments està vivint el sistema educatiu públic a la Comunitat Valenciana”, asseguren des de la plataforma. I recorden que “Hem passat de reivindicar coses per a millorar les condicions a haver de demanar que les coses funcionen amb normalitat”.

Entre els “atacs” que es denuncien des de la plataforma destaquen “els impagaments de les despeses de funcionament dels centres per part de la Conselleria d’Educació; el deute de les beques de menjador, els retalls de professorat i l’empitjorament de les condicions laborals dels treballadors, o la cessió de sòl públic a l’empresa privada a través dels anomenats centres d’iniciativa social”.

Des de l’IES Enric Valor de Pego es recorda a la ciutadania que en 2011 els treballadors i les treballadores del sector públic ja van veure com se’ls retallava un 5% el seu sou i com en 2012 hi haurà congelació de sous, el que suposa una pèrdua d’uns 200 a 400 euros de salari al mes. Això pel que fa als funcionaris perquè els interins enguany van a cobrar al voltant de 4.000 euros menys.

El que també es deixa clar des de l’IES Enric Valor de Pego és que “no volem deixar de fer la nostra faena”, no obstant, indiquen que amb aquestes condicions “només farem la estrictament necessària”. Així, a l’institut el professorat ha acordat suspendre les activitats extraescolars previstes, en els diferents departaments, per a la propera setmana.

D’altra banda, pel que respecta als impagaments del Consell en relació a les despeses de funcionament bàsic dels centres públics, la situació és generalitzada a Pego. No han rebut l’assignació corresponent des de maig. De moment tiren de remanent, però confirmen que “estan a punt de que se’ls acaben els diners”.

Per tota aquesta acumulació de circumstàncies, tots els centres educatius públics de Pego, l’IES Enric Valor i els col•legis Rosalia Bondia, Ambra i Carolina Sala, tindran presència a una de les dues manifestacions convocades per la Plataforma en defensa de l’Ensenyament Públic. Són a les 18h. A València eixirà des de la Plaça de Sant Agustí i des d’Alacant des de les Escales de l’IES Jorge Juan. La manifestació per l’escola pública té com a lema ‘Més inversions, més qualitat, més valencià, més dignitat. No deixes que et retallen”.

Sobre la notícia que es podia llegir ahir al facebook sobre que l’institut no té calefacció informem que des què es traslladaren a les noves instal•lacions l’IES Enric Valor no ha tingut calefacció, ja que a hores d’ara encara estan funcionant en llum d’obra. Actualment s’està procedint al canvi de subministrament.
741 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!