Els Borja naveguen cap a les Balears per a mostrar la seua història

Els vaixells «Borja» i «Borja 2» seran la primera carta de presentació del conveni que la Generalitat Valenciana ha firmat amb la Fundació Cultural Baleària. La naviliera ha dissenyat un paquet cultural i turístic per a reivindicar la història de la insigne família de Xàtiva. En principi estos dos ferrys, amb capacitat per a 800 passatgers cada un, es convertiran en centres d’interpretació del passat dels Borja. Amb ells s’inaugura l’acord entre l’empresa dianense i el govern autonòmic per a «potenciar les figures dels valencians il•lustres».

Des de la Fundació Baleària entenen que la «tematització dels vaixells implica la creació de diferents productes que es reforcen entre ells: itineraris turisticoculturals que ens acosten als personatges, vídeos que ens ajuden a entendre’ls, material didàctic perquè es treballe en els centres educatius, còmics, tríptics i una guia». El director de projectes de la fundació cultural, Josep Vicent Mascarell, va explicar que s’havia pensat «en la família Borja en el seu conjunt ja que cada un dels seus integrants va tindre un paper crucial en el Vaticà, amb els papats, però també en l’esdevenir històric d’Europa i el poble valencià. Els Borja van introduir el renaixement a València i Roma».

Com a rutes turístiques els vaixells es convertiran en els eixos de transport per als visitants de les Balears. A través de les embarcacions es pretén que els veïns de les illes puguen comprar el paquet turístic que els porte des de Mallorca fins a València per a conèixer els principals nuclis de població vinculats als Borja. En l’interior dels ferrys s’instal•laran les fotografies dels diferents itineraris culturals i tot el necessari per a acostar a la gent l’univers dels personatges històrics.


423 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!