Els aficionats del Valencia CF gaudiren ahir a Pego de la presentació de «Los relatos del Centenario”

Salvador Raga Navarro, editor de l’obra, va ser l’encarregat d’oferir una conferència que resumia el contingut del llibre, ahir a la Casa de Cultura de Pego, on es donaren cita els aficionats valencianistes. Segons va explicar, el projecte del llibre té caràcter solidari i ha estat posat en marxa per la Penya Valencianistes per la Solidaritat, que ell presideix. Una ONG molt singular i activa.

«Los relatos del Centenario» és una antologia que recull relats escrits per 105 valencianistes, que parlen sobre jugadors, anècdotes, títols i personatges dels 50 primers anys de la història del Valencia. Època que, segons va explicar Salvador Raga, és molt desconeguda entre l’afició i calia rescatar en l’any del centenari.

Raga es va remuntar ahir a eixos 50 primers anys, fent una repassada amb anècdotes i històries viscudes des de la fundació en el 1919, fins als anys 70. Contà passatges com el de la fundació del club, que té els seus orígens en la celebració d’un torneig regional de futbol que s’organitzà a València amb motiu de l’Exposició Regional Valenciana de l’any 1909.

Els relats dels 50 primers anys del club s troben en el llibre publicat per l’editorial Vinatea que, com va dir Salvador Raga, destinarà tots els beneficis de la venta a accions solidàries. A més dels escrits dels 105 valencianistes, l’obra, inclou quatre-centes fotografies que il·lustren aquest treball coordinat pel mateig Salvador Raga Navarro.

1380 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!