Els actes del 25N han començat amb alumnes dels col·legis i institut de Pego

A les onze i mitja del matí s’ha celebrat un acte contra la violència de gènere a la plaça del mercat. Ha tingut com a protagonistes als estudiants de 5é i de 6é de Primària i als alumnes de Secundaria dels centres escolars i de l’institut del municipi. L’acte ha estat presenciat per gent gran de la residència d’ancians.

Xiquets, xiquetes i adolescents han deixat sabates roges damunt de la figura d’una dona assassinada, estesa al terra. Aquestes sabates tenen un significat.

Els assistents han rebut algunes recomanacions per a fer front a la violència de gènere, com el respecte als altres.

I també se’ls ha fet una crida a continuar en la lluita contra la violència masclista i prendre part.


Enguany l’Ajuntament de Pego ha organitzat els actes en col·laboració amb dos grups feministes, com són Dones Cabal i Pandora. Ambdós participaran en la manifestació convocada per a hui. Una manifestació contra la violència de gènere que s’iniciarà a les set i mitja de la vesprada des de la plaça Maria Cambrils i recorrerà els carrers del centre del poble.

En finalitzar es llegirà un manifest, i, a continuació es procedirà a inaugurar el mural que decora el mur lateral del teatre.

HUI UNA NOVA VÍCTIMA

Els actes han cobrat sentit hui més que mai perquè en esta jornada la violència masclista s’ha cobrat la vida d’una nova víctima. La número 52 de l’any 2019. I van ja 1.028 des de que es començà a comptabilitzar el nombre de víctimes mortals de la violència de gènere, en el 2003.

Segons ha informat hui la Generalitat, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha detectat un total de 1.329 casos de violència de gènere en la Comunitat Valenciana en el que va d’any. Hi ho ha fet mitjançant el programa de garbellat universal per a la detecció precoç, al qual s’han acollit 78.540 dones, 3.556 més que en el mateix període de l’any anterior.

El personal sanitari de centres de salut i hospitals valencians fa un qüestionari a qualsevol dona major de 14 anys que acudeix a una consulta,
per a prevenir i detectar possibles casos de violència masclista, amb l’objectiu d’ajudar a les víctimes a que isquen del seu silenci, perquè la de gènere és una violència que s’oculta.

Entre les dones garbellades, s’ha registrat 653 casos de maltractament físic, 1.213 casos de maltractament psicològic i 126 casos d’agressió sexual. En molts casos la mateixa dona pateix diversos tipus de maltractament.

En la província d’Alacant s’ha fet el qüestionari de garbellat de violència de gènere a 37.888 dones i s’ha detectat 544 casos.

Des de l’inici de la legislatura i fins hui, la Conselleria de Sanitat ha inclòs en el programa de garbellat universal contra la violència de gènere a un total de 380.194 dones.
1444 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!