Eloy Pérez, Ángel Abellán i Santiago Montero reben el reconeixement institucional pels seus anys de treball a la policia local de Pego

Dissabte passat l’alcalde de Pego va lliurar la distinció a estos agents que fa 10 i 25 anys, respectivament, que hi contribuïxen al manteniment de la seguretat ciutadana. Lamentava l’alcalde i també els agents que Pego no puga comptar amb el ràtio de policies que li correspondrien atenent a la seua població. Pego deuria comptar amb 22 agents i actualment en té 19, 5 d’ells exercint segona activitat perquè són majors de 55 anys i no poden patrullar.

P1340629Dissabte passat l’Ajuntament de Pego va celebrar el dia dels Àngels Custodis, patrons de la Policia Local, amb un reconeixement a aquells agents del cos que porten 10 i 25 anys contribuint a la seguretat del municipi. Enguany van estar 4 els agents que van rebre esta distinció, Eloy Pérez Moncho i Ángel Abellán Saiz pels seus 10 anys treballant a la policia local de Pego i a Santiago Montero Jariego que ja suma 25 anys formant part del cos d’agents municipals. El quart reconeixement va ser per a José María Ramírez Lorente, pels 10 anys treballant, però no va poder recollir el distintiu per qüestions d’agenda personal i laboral.

L’alcalde, Enrique Moll, que va ser l’encarregat de lliurar els reconeixements, va ressaltar que el treball dels agents locals «és molt important, perquè sou el cos de seguretat més proper al ciutadà que tenen els pegolins i les pegolines». I és per això que aprofitava l’avinentesa per a felicitar tot el cos «perquè vetleu per a què el nostre poble el que regne siga la igualtat, el respecte, la justícia i el sentit comú entre tots». I a més, ho fan amb unes condicions que deixen molt que desitjar, lamentava Moll que «estan treballant en precarietat, fent serveis amb poca gent perquè des del govern no ens deixen ampliar la plantilla». I això s’ha d’agrair la seua tasca, assegurava.

P1340627Pego, per la població que té, necessitaria comptar amb un cos de policia local amb 22 agents. Actualment el municipi compta amb 19 agents, cinc d’ells en segona activitat, el que significa que han superat els 55 anys i per tant no poden patrullar el carrer, sinó dedicar-se a feines administratives, principalment. Comparava la situació de la plantilla pegolina l’alcalde amb la de Benissa, que compta més o menys amb la mateixa població que Pego. Allí, assenyalava Enrique Moll, tenen 33 agents.

El cap de la policia local, Juan Perelló, es confessava estar «molt content dels meus companys» i va explicar que «quan em van proposar i vaig ser conscient que anava a ser cap de la policia local pensava que seria una faena molt complicada i he de dir que els meus companys me l’han facilitada molt».

P1340620Conversant amb els homenatjats, Eloy Pérez Moncho explicava que 10 anys treballant en la policia local de Pego «implica un complement a tots els estudis que tenim, que no únicament és la legislació, és la faena que t’ensenya el carrer». I és que assegurava que «l’experiència és un grau molt important en esta faena. I els anys es commemoren entre d’altres coses per això, perquè quan més anys més experiència i més bon treball al carrer».

Cada dia és diferent al si de la policia local i és que «cada telefonada pot ser qualsevol cosa», apareixent cada jornada reptes nous a resoldre que impliquen anar coneixent «les dificultats intrínseques de la feina». I és que la realitat del poble, vista des de la perspectiva d’un agent local de policia, és bastant diferent a la realitat d’un ciutadà o d’una ciutadana de a peu. L’agent Eloy Pérez ho confirmava explicant que «el que és del poble no s’assabenta de res i nosaltres ens assabentem de tot. I sí que tenim faena. Hi ha prou faena», concloïa.

P1340621Àngel Abellán Saiz introduïa un punt negatiu i un de positiu per al cos de la policia local a l’explicar que es tracta «d’un grup en poqueta gent, però sempre estem donant tot el que es pot i més perquè el poble visca el més cívicament possible».

P1340624Al veterà Santiago Montero Jariego, amb 25 anys al cos, que hi haja policies joves «implica que els que els que tenim més temps ací ens hem de posar les piles perquè els que venen darrere venen pegant fort, estan preparats». No obstant això, els agents veterans compten amb «cursos de reciclatge que fan que nosaltres adquirim uns coneixements i puguem servir millor a la ciutadania». I és que assegurava que «en 25 anys ha evolucionat molt la història de Pego» i al mateix temps ho han anat fent els agents de la policia local.

Santiago Montero és un dels policies més coneguts per la gent jove, pels xiquets i les xiquetes, ja que és l’encarregat d’impartir-los els cursos de circulació i seguretat vial. Esta vessant la considera «una de les coses més grans que he fet jo des què treballe perquè treballar amb xiquets és meravellós. A més permet apropar la policia als xiquets».

P1340637Eloy, Ángel i Santiago van estar acompanyats pels seus companys i companya de la policia local, pels que estan en actiu i pels que ja no formen part del cos però continuen mantenint-hi un vincle ben fort amb els agents actuals. També hi van estar presents a l’acte la major part dels regidors i de les regidores de la corporació municipal.

3517 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!