El XVII Concurs de Colombicultura Vila de Pego tremendament igualat

Menys coloms participants, però més igualtat entre ells és el més destacat, de moment d’aquest concurs de colombicultura tan consolidat a la localitat. Diumenge serà la gran final i la subhasta de coloms. D’altra banda, destacar que enguany un colom pegolí ha estat campió provincial i un altre va participar en el campionat nacional, tots dos del mateix amo, Vicent Sacalapuerta.
En els 17 anys de concurs de columbicultura a Pego una situació com l’actual és difícil de recordar, ja que tot i que hi ha menys participació de l’habitual, el cert és que hi ha més igualtat que mai a estes altures de concurs, ja que realitzades quatre proves a dia d’avui, hi ha uns 28 coloms amb els mateixos punts. Prèviament a la finalització del concurs, José Santamaria suposava que “fins l’últim dia no sabrem quin colom és el que venç”.

Per què enguany és més baixa la participació? Li preguntàvem al colombaire Santamaria, al que responia que “enguany la participació és més baixa perquè hi hagut molts coloms concursant fora i els amos els tenen descansant per a reservar-los per a la propera temporada”. Aquestos coloms han participat al concurs nacional i al de la diputació provincial. Un fet, el de participar al concurs Nacional d’Espanya que no s’havia donat mai a Pego. Aquest fet confirma el bon moment de la colombicultura pegolina. Una circumstància que explicava Santamaria que ve donant-se des de fa uns sis anys, quan es va crear la Societat de Colombicultura al poble.

En el Concurs de la Diputació Provincial el colom pegolí que va participar va quedar primer i “li van donar una copa grandíssima” explicava Santamaria. Qui també comentava que al Nacional el colom pegolí participant no va tenir tanta sort i va quedar a la meitat de la taula de classificació, probablement pel canvi d’aigua, “ja que són animals delicats que senten eixos canvis” imperceptibles per a la resta. L’amo d’aquestos coloms tan valorats al mercat de la colombicultura és “el ti Vicent, Vicent Sacalapuerta, el més veterà dels colombaires pegolins”, explicava el també colombaire Santamaria.

Diumenge, dia de la final, els colombaires dinaran a Les Aigües per a després passar, cap a les 7’30 de la vesprada duran a terme la solta final. Es calcula que aquesta solta acabarà passades les 10 de la nit.

José Santamaria convidava tothom a assistir a la final del Concurs de Colombicultura. A més, subratllava que “és una satisfacció molt gran per a la nostra colombicultura haver tingut dos coloms, del mateix amo, al nacional i al provincial, i a més dos coloms germans”.

817 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!