El Verger transmet tranquil·litat davant la controvèrsia per l’extracció d’aigua per part d’Aqualia

L’alcalde del Verger, Basili Salort, ha transmès un missatge de tranquil·litat per als regants de Pego, després de la reunió mantinguda ahir amb el regidor de Medi Ambient de Dénia, Josep Crespo, i representants de l’empresa Aqualia.

L’encontre ha estat per abordar la controvèrsia suscitada per una denúncia de la comunitat de regants del Verger mitjançant les xarxes socials en què s’assegura que Aqualia ha construït un pou en un aqüífer del riu Girona per tal d’extraure 7 milions de metres cúbics d’aigua a l’any que abastiran a Dénia. Activitat que podria suposar la salinització d’aquest aqüífer que abasteix també pous del Verger i de Pego, segons la comunitat de regants.

Salort atribueix les xifres que barallen els regants del Verger a una errada d’interpretació d’un document públic en què es parla de la previsió consum d’aigua de Dénia al llarg d’un any.

Des dels ajuntaments del Verger i de Dénia es dóna validesa a les xifres aportades per Aqualia en la reunió, que ha donat a conéixer públicament. L’empresa ha assegurat que «la quantitat d’aigua que es pretén extraure del pou estarà al voltant dels 500.000 metres cúbics a l’any».

En seu comunicat, l’empresa afirma que els 7 milions de metres cúbics dels que parlen els regants obeeixen al consum total del municipi de Dénia, el qual s’abasteix de 14 fonts diferents de varis aqüífers». A Ràdio Pego hem intentat obtindre la resposta dels regants a aquestes afirmacions, però, ens ha resultat del tot impossible localitzar els seus representants.

Basili Salort ha demanat, tant al regidor de medi ambient de Dénia, com a Aqualiaque l’Ajuntament del Verger puga accedir al comptador que controle les dades de l’extracció d’aigua i no s’ha posat cap impediment.


I des d’Aqualia s’ha manifestat també que «en qualsevol cas, l’extracció d’aigua del pou es realitza amb tots els permisos necessaris i d’una manera responsable, mediambientalment sostenible i sense perjudicar els aqüífers». En aquest punt, surten les discrepàncies amb la comunitat de regants del Verger, que afirmaren en les xarxes socials que Aqualia no té permís de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, sinó que se’ls ha obert un expedient per tramitar un permís que els autoritze a extraure els 7 milions de metres cúbics d’aigua ja referits.

Per tal d’aclarir aquest punt, l’alcalde del Verger tindrà demà una reunió amb la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, a la qual, ha convidat a assistir a representants de la Comunitat de Regants.

 

 

1520 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!