El TSJ condemna a Pego a pagar 9.400 per paelles gegants que va encarregar Pascual

A les portes de les eleccions, l’Ajuntament pegolí continua amollant euros per allò que l’alcalde de l’anterior legislatura va encarregar i no es va preocupar a facturar. Tal desgavell va deixar en el departament de comptabilitat, que algunes empreses han recorregut als jutjats per a poder cobrar. És el cas de Galbis, a qui li deuen més de 9.000 euros per milers de plats d’arròs servits a 2002 i març de 2003. El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat ha condemnat al Consistori de Pego a pagar 9.411 euros a l’empresa de paelles gegants Galbis en concepte de milers de racions d’arròs regalades al poble en el marc incomparable dels dies de festa. En concret, l’Ajuntament presidit per Carlos Pascual va oferir 3.000 plats de paella valenciana en la fira prèvia als Moros i Cristians de 2002. Una menjar que va costar 5.787 euros i que, a l’abandonar l’alcaldia encara no havia ordenat la seua liquidació.

Al març del 2003, per a honrar les dones en el Dia de la Dona, va organitzar un “arròs a banda especial” de 1.200 racions que encara és recordat en el municipi pel lamentable espectacle en què va derivar. D’aquesta dinà, no s’ha trobat la factura de 3.642 euros que reclamava Paelles Galbis, qui es va acomiadar dels pegolins en el mes de maig del 2003 amb una altra paella per a 1000 persones que esta vegada sí que va poder cobrar un mes després.

No obstant, tot i que Galbis esperat 15 mesos a què Pascual li abonara quasi un milió de les antigues pessetes per una paella, quan es va canviar el govern i el nou departament d’Hisenda li va demanar que tingués un poc de paciència fins a poder efectuar una modificació de crèdit, la mercantil no va voler esperar que l’Ajuntament tinguera liquidació per a fer front als altres comptes pendents i va derivar el cas als tribunals a finals de 2003.

La sentència ha arribat quasi quatre anys després, i ara l’Ajuntament ha de pagar-los els 9.411 euros, més interessos de demora, que va gastar l’anterior Corporació. Des de l’actual regidoria d’Hisenda, Joan Carles Cambrils, va explicar que quan es va fer càrrec del departament econòmic, les factures impagades a Galbis “van ser de les primeres a aparèixer”. L’ajuntament va tractar de negociar amb esta empresa el pagament ajornat però Galbis va preferir anar per la via judicial i per això ja no es va tramitar estos pagaments, com sí que ha ocorregut en molts altres casos. Respecte d’això, el TSJ reconeix que l’actual govern de Pego no ha actuat amb mala fe i per això no els ha imposat el pagament dels costos judicials.

Perquè si alguna cosa ha demostrat l’actual Corporació de Pego és que tracta de fer front a tots els creditors que va deixar l’anterior alcalde en l’estacada. De fet, l’Ajuntament ha desembutxacar en els últims quatre anys quasi 3.000.000 d’euros en factures, memòries i hipotètics treballs realitzats en el poble durant el mandat de Pascual i que es van adjudicar sense consignació pressupostària i en molts casos sense passar els tràmits preceptius per a qualsevol concurs públic. Un enorme deute que no ha pogut esmenar-se totalment. Des d’Hisenda calculen que queden 650.000 euros per a pagar.

L’edil d’Hisenda, Joan Carles Cambrils, va definir el deute deixat per Pascual com “generalitzat”, ja que compren comptes de restaurants per grans dinars, material de construcció impagat, contractacions poc regulars i fins a propaganda electoral que va encarregar Iniciativa Independent a costa de l’erari públic per a que ho pagaren tots els pegolins i pegolines .

Cambrils va assenyalar que en els pròxims plenaris, Pego s´haurà de consignar una partida monetària per a compensar amb 30.000 euros a un veí del Calvari que va demandar a l’Ajuntament per una mala reparcel•lació. A més, el Consistori encara té diversos plets pendents de resolució.


717 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!