El toc de queda arribarà dilluns a Pego amb una incidència acumulada de 671 positius per 100.000 habitants

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana ha autoritzat, tal com havia sol·licitat la Generalitat, la restricció de la mobilitat nocturna, entre la 1 i les 6 de la matinada, en 77 localitats de més de 5.000 habitants que, segons la Conselleria de Sanitat, presenten un major risc epidemiològic per Covid-19. Entre elles, Pego, Ondara, Calp, Dénia, Gata de Gorgos i Teulada-Moraira, a la Marina Alta.


Segons l’estadística oficial de la Conselleria de Sanitat, actualitzada aquest matí, Pego té 35 nous positius des de dimarts passat, la qual cosa significa que hi ha 68 casos actius i que la incidència acumulada a 14 dies continua augmentant. El dimarts era de 365’14 positius per cada 100.000 habitants, hui és quasi el doble, 671 casos.


Calp és la localitat de la Marina Alta que major incidència presenta. En l’actualització de hui se li assignen 96 positius nous, de manera que té 366 casos actius, i la seua incidència acumulada a 14 dies s’ha disparat fins arribar a 1.569 PCR positives per cada 100.000 habitants.


Continuem amb els municipis de la Marina Alta que tindran toc de queda a partir de dilluns. A Gata de Gorgos s’ha detectat 15 positius més, ara en té 67 actius i la seua incidència és de 1.073’20. A Teulada-Moraira hi ha 28 positius nous i 83 casos actius, la incidència acumulada a 14 dies és de 735’9.


La capital de la comarca, Dénia té 128 positius nous, un total de 283 casos actius i una incidència acumulada de 660’8. A Ondara des de dimarts s’ha registrat 18 positius nous, així que té 35 casos actius i una incidència acumulada a 14 dies de 494’63 PCR positives per cada 100.000 habitants.


Hui a les onze del matí tenia lloc la reunió setmanal de Sanitat i Salut Pública amb els alcaldes i alcaldesses dels municipis del Departament de Salut de Dénia en la qual s’ha parlarà sobre el toc de queda.


A la comarca hi ha localitats a la comarca com El Verger, Benissa i Xàbia amb una incidència acumulada de casos molt elevada, on la mesura no s’aplicarà. El Verger, en l’actualització de hui ha sumat 17 nous positius i té 51 casos actius en una població de 4.640 habitants. La seua incidència acumulada a 14 dies hui és de 1.083 casos per cada 100.000 habitants.


Xàbia té 74 nous casos, 179 actius i una incidència de 638’9. Ahir el seu alcalde, el socialista José Chulvi, va anunciar que volia que a Xàbia s’aplique també el toc de queda. Segons va afirmar, anava a demanar una reunió amb la Subdelegació del Govern i amb la Generalitat administracions a les quals ha advertit que han de ser conscients de la situació que afrontarà aquest municipi davant la possibilitat que els joves de les poblacions veïnes amb tancament nocturn, acudisquen a Xàbia a fer botelló. És per això que, en cas que el seu municipi no tinga toc de queda, ha demanat a la Subdelegació i a la Generalitat que envien els mitjans policials pertinents per a fer front a la situació.

La regidora de Sanitat de l’Ajuntament de Pego, en finalitzar la reunió amb Sanitat i Salut Pública, ens ha explicat cóm és la situació i el per què del toc de queda selectiu.

[audiomp3=”https://www.radiopego.com/wp-content/uploads/2021/07/corona-10.mp3″][/audio]


Així, doncs, el toc de queda entrarà en vigor el dilluns, dia 26, i es mantindrà fins al 16 d’agost en 77 municipis, afectant a la meitat de la població de la Comunitat Valenciana. Ximo Puig manifestà ahir que seria una «irresponsabilitat» per part del govern autonòmic no prendre mesures davant la ràpida propagació del virus en les darreres setmanes. Una situació que s’atribueix a la variant Delta i a que el major nombre de persones contagiades són els joves, els quals encara no han estat vacunats.

[audiomp3=”https://www.radiopego.com/wp-content/uploads/2021/07/corona-20.mp3″][/audio]


De fet, en l’actualització de les dades generals de la Comunitat Valenciana ahir s’informava de 3.159 nous casos de coronavirus en 24 hores. Són casos confirmats per prova PCR o a través de test d’antígens.

I, d’altra banda, com ha indicat el president, els hospitals de la Comunitat tenen, 558 persones ingressades per la covid-19, d’elles 73 en UCI. A més, en els últims set dies s’ha produït dues defuncions més per la covid-19. A la Comunitat Valenciana des de l’inici de la pandèmia han mort 7.475 amb coronavirus.

D’acord amb les dades registrades, hi ha 27.355 casos actius a la Comunitat Valenciana, un 6,02% del total de positius.

Tornant a la resolució del Tribunal Superior de Justícia, aquesta dóna llum verda a continuar la limitació a un màxim de 10 persones de les reunions socials i familiars en tota la Comunitat Valenciana. 

El TSJCV de la Comunitat Valenciana indica en un comunicat que són mesures “equilibrades”, perquè es deriven d’elles “més beneficis per a l’interés general que perjudicis sobre altres béns o valors en conflicte”, al mateix temps que compleixen el “judici constitucional de proporcionalitat”.

El TSJ també fa al·lusió a l’expansió de la variant Delta del coronavirus, el creixement exponencial de contagis, l’augment d’hospitalitzacions i la “situació pròxima al col·lapse que s’està ja produint en els centres d’Atenció Primària”.

Com indica en el seu comunicat, el TSJCV ha examinat la sentència del Tribunal Constitucional del passat 14 de juliol que declara inconstitucional el confinament general decretat pel Govern central amb el primer estat d’alarma en tractar-se d’una suspensió del dret a la lliure circulació. Però, a diferència d’aquella situació, la Sala entén que el ‘toc de queda’ no suspen eixe dret sinó que el limita, perquè “únicament compromet cinc hores diàries en franja nocturna.

EL NOMBRE DE CONTAGIS MÉS ALT DE TOTA LA PANDÈMIA

L’actualització de dades de hui reflecteix que des de dimarts s’ha detectat un total de 467 nous positius al Departament de Salut de Dénia, la xifra de contagis en tres dies més alta de tota la pandèmia a la nostra comarca. La Incidència acumulada a 14 dies ha tornat a augmentar i és ara de 746’6 positius per cada 100.000 habitants. I el total de casos registrats a la Marina Alta és d’11.869 des de l’inici de la pandèmia.


A més de Dénia, Calp, El Verger, Gata de Gorgos, Ondara, Pego, Xàbia, Benissa i Teulada-Moraira, també han sumat nous positius Pedreguer 8, El Poble Nou de Benitatxell i Els Poblets 3, Benidoleig, El Ràfol i Benigembla 2 i Parcent, Murla, Alcalalí i Sanet i Negrals 1.

COMUNICAT DE LA REGIDORIA DE SANITAT DE PEGO

“Des de Salut Pública ens informen que hi ha un risc global molt alt a la nostra comarca, ja que, la incidència és elevada. En general a la comarca la pujada ja no és tan exagerada com les setmanes anteriors, però a la nostra localitat no es compleix l’índex general, perquè els contagis varen començar més tard i ara ens trobem en el moment de pujada.

Cada contagiat segueix contagiant a més d’una persona del seu voltant, aquesta és una de les premisses que s’utilitza a l’hora de posar toc de queda a una població, ja que, no sols depén del nombre d’infectats per habitants sinó també de l’índex de transmissibilitat.

L’hospital comarcal ens dóna bones notícies, i són que a hores d’ara tan sols hi ha 4 pacients ingressats malalts de Covid-19 i cap a la UCI. Per aquesta raó l’hospital treballa amb normalitat. Per altra banda, els centres d’Atenció Primària es troben col·lapsats a causa del gran nombre de contagis. El que s’està veient és que les vacunes són efectives, i per tant, s’ha d’anar a vacunar-se, perquè hi ha un percentatge molts alt i preocupant que no acudeix a la seua cita de vacunació.

És necessari arribar al 70% de persones vacunades, el que anomenem immunitat de grup i seguir amb la nostra vida amb normalitat.

A hores d’ara ja hi ha 180.000 dosis inoculades i 105.000 amb la pauta completa, que equival a un 47%, encara ens queda, però arribarem si acudim tots a vacunar-nos.

En aquest moment s’està vacunant a les franges d’edat de 33-32-31 anys i fins a la pròxima setmana vacunaran fins a 27 anys.

Pel que respecta a la nostra població, en aquest moment hi ha 68 positius amb PCR +14 dies, en una setmana hem augmentat 44 positius respecte a l’anterior. Estem parlant de dades bastant preocupants, sabem que és difícil complir les normes, perquè tots estem cansats. Fa 1 any i mig i ens pensàvem que aquesta crisi sanitària ja havia acabat, però demanem paciència a tota la població, perquè en aquests moments ens trobem en la recta final i entre tots ho podrem.

Encara que no siga necessària la mascareta a l’exterior , recomanem fer ús d’aquesta en tot moment i evitem contagis, ja que aquesta nova cepa és molt més contagiosa.

Recordeu que hem de continuar limitant les nostres interaccions socials a aquelles que siguen estrictament necessàries i complir amb les normatives sociosanitàries i les mesures restrictives de mobilitat vigents.

El virus no discrimina!

La nostra salut està en joc!

No podem baixar la guarda!”869 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!