El tenor Cortis, ‘Homer: L’Odissea’ i la IV Festa Estellés, properes fites de les I Jornades Culturals d’Atzaïla

Tres propostes culturals ben distintes són les que proposen les I Jornades Culturals d’Atzaïla. Divendres 28 a les 20h., a la Casa de Cultura Josep Sendra i Piera relatarà la vida d’El tenor Cortis, dissabte 29 la cita és al teatre municipal, a les 20h., amb l’espectacle poètic-musical ‘Homer: L’Odissea’. Diumenge pel matí, al patí de la Casa de Cultura, a partir de les 10.30h., IV Festa Estellés.

Divendres passat les I Jornades Culturals d’Atzaïla van debutar a Pego amb la presentació del llibre de Ferran Garcia-Oliver, Valencians sense ADN, Premi Octubre ‘Joan Fuster’ d’assaig 2015. Estes agafen força este cap de setmana que ve amb la programació de tres activitats culturals ben destacades. I és que estes I Jornades Culturals d’Atzaïla, tenen voluntat de continuïtat i pretenen assentar una data fixa per a la seua celebració. Les I Jornades Culturals d’Atzaïla desitgen convertint-se, amb esta carta de presentació, en un referent per a l’agenda cultural de Pego, de la Marina Alta i de la Safor.

jornades-culturalsSalvador Bolufer, una de les persones que s’ha encarregat d’organitzar estes I Jornades Culturals d’Atzaïla, desvelava a Ràdio Pego que, la conferència programada per a divendres 28 d’octubre, a les 20h., a la Casa de Cultura dedicada a ‘El tenor Cortis’, que impartirà el pegolí Josep Sendra i Piera «té com a eix central sa mare, que era de Pego, una qüestió que mai s’ha tractat perquè solen estar relegades a un segon lloc», però segons conta Josep, «esta va tenir una importància capital per al futur del tenor Cortis».

Dissabte 29 d’octubre, abans que s’estrene al Palau de la Música de València l’espectacle poètic-musical il·lustrat amb projecció ‘Homer: L’Odissea’, amb text de Joan Francesc Mira, selecció de paratges i rapsòdia a càrrec de Tomàs Llopis, música de Miquel Pérez Perelló i dibuixos de Joan Castejón, s’interpretarà a Pego, al teatre municipal, a les 20h. Salvador Bolufer qualificava l’espectacle de «potentíssim». Unes característiques que, duien a Bolufer a afirmar que «fins i tot els profans en la matèria, gaudiran. Almenys s’impressionaran perquè eixa classe d’espectacle no és massa habitual».

14571882_10207371055411527_1730121350_oL’entrada té un preu de 8 euros i es pot adquirir a la Casa de Cultura i als llocs de venda habitual. També el mateix dia de l’espectacle, en taquilla.

Les I Jornades Culturals d’Atzaïla, ‘T’estime, t’estimo, t’estim’, et conviden diumenge 30 d’octubre, pel matí, a partir de les 10.30, a participar en la IV Festa Estellés que tindrà lloc al pati de la Casa de Cultura.

14657467_320644454957807_1914518570285276862_nLa IV Festa Estellés està concebuda com una lectura popular de poemes oberta a totes les persones que hi vulguen participar. Esta comptarà amb la participació de les escoles i l’Institut de Pego i el grup pegolí Trescant. I de tota la gent que vulga també llegir un poema, bé de Vicent Andrés Estellés o de qualsevol altre poeta. Per fer-ho i poder organitzar la lectura us podeu dirigir al mateix Salvador Bolufer, a Atzaïla o a la Casa de Cultura i allí preguntar per Rafel Ruiz. També podeu escriure un correu electrònic a casaculturapego@gmail.com, indicant, el poema que voldríeu recitar per tractar d’evitar coincidències.

Ressaltava Salvador Bolufer que «la gent és fonamental» en unes jornades d’estes característiques i assegurava que cada espectacle «està triat a consciència, perquè estos no siguen espectacles a l’ús» i com a exemple posava ‘Homer: L’Odissea’. Subratllava que la seua tasca dins l’organització de les I Jornades Culturals d’Atzaïla té entre els objectius plantejats «trencar desficis, històries que tenim a Pego i que provoquen que les forces es dispersen i en comptes de sumar, dividixesquen […] i que el poble siga el protagonista».

1490 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!