El Telecentre de Pego es queda sense accés a internet

Després que els Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació i Indústria, Comerç i Turisme hagen desactivat la connexió rural i haja passat la competència a la Diputació Provincial. Des de Creama i la regidoria de Noves Tecnologies de l’Ajuntament de Pego s’està intentant solucionar el problema. Fins que aquesta arribe els cursos d’informàtica queden suspesos.
Creama Pego s’ha vist obligat a suspendre, momentàniament, els cursos d’introducció bàsica i mitjana a internet i d’introducció a les xarxes socials. La causa ha estat que els Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació i d’Indústria, Comerç i Turisme, que eren els que donaven cobertura al programa Internet Rural, cofinançat per la Unió Europea, amb l’objectiu d’expandir l’accés a les noves tecnologies a tots els indrets del País Valencià a través de la xarxa de Telecentres, com el que coordina Creama Pego, han transferit el servei a la Diputació Provincial d’Alacant i, en aquesta transició els ordinadors s’han quedat sense la connexió necessària per a funcionar, ja que són ordinadors que només operen amb el sistema que oferien els Ministeris. Aquesta circumstància ha obligat a l’aturada del servei.

D’altra banda, qui actualment té la competència sobre el programa Internet Rural, la Diputació d’Alacant, està buscant una cobertura alternativa perquè els huit ordinadors del Telecentre de Pego i altres Telecentres puguen operar de nou. Paral•lelament, Creama i la regidoria de Noves Tecnologies de l’Ajuntament de Pego també estan intentant donar solució al problema sorgit perquè es puga continuar treballant amb els ordinadors i poder dur endavant tots els cursos que s’havien programat. Cursos que dóna un informàtic contractat, a mitja jornada d’octubre a juny, amb el programa Salari Jove.
587 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!