El tancament del nucli històric al trànsit serà progressiu

Ahir l’Ajuntament informava en nota de premsa que tot i que els pilons ja estan instal·lats, el tancament al trànsit del centre històric de Pego encara no s’ha fet efectiu. I és que queden alguns detalls encara, que ha explicat l’alcalde, Enrique Moll, qui ha avançat, a més, que en un principi el tancament es farà només els caps de setmana.

Fa unes setmanes s’instal·là quatre pilons automàtics que tanquen l’accés dels vehicles al nucli antic. Són uns dispositius de bloqueig retràctils amb llums led (roja i verda) que donaran accés als vehicles dels veïns de la zona afectats per la peatonalització, així com als vehicles autoritzats, com són els de la Policia, Guàrdia Civil, els sanitaris o de neteja.

Els nous dispositius es complementen amb unes càmeres de control instal·lades als mateixos punts que els pilons autonòmics. Les càmeres llegiran les matrícules i donaran l’ordre de pas als pilons perquè baixen i deixen circular els vehicles. El programa compta amb una memòria on estan enregistrades les matrícules que poden accedir a la zona. En cas de no estar en eixe llistat, el piló no donarà pas al vehicle que intente accedir. En cas que el vehicle no respecte la prohibició d’accedir-hi, com podria ser una motocicleta, amb la càmera quedarà registrada la matrícula perquè la Policia Local interpose la sanció corresponent. Pel que fa als vehicles de càrrega i descarrega, s’estipularà un horari específic.

Els pilons automàtics, a més, tenen uns sensors de so que serviran per a agilitzar la baixada del piló quan s’apropen els vehicles de la Policia o els sanitaris perquè puguen accedir sense haver d’esperar.

Respecte a la ubicació dels pilons automàtics, el primer està situat al carrer Sant Antoni de Pàdua junt a l’encreuament amb el carrer Ramón i Cajal. El segon s’ha instal·lat també al carrer Ramón i Cajal, a poc metres del primer, junt a la intersecció del carrer Argentina. El tercer està al carrer Sant Agustí, a pocs metres de la intersecció amb el carrer Sant Domènec; i el quart piló es troba al carrer Ecce Homo, a prop de la intersecció amb Mestre Blasco i Capitán Cendra.

El pressupost d’aquest projecte és de 88.220 euros, i està finançat per l’Ajuntament de Pego, amb el romanent de tresoreria de 2019.
765 Visites
Hola!!