El Suprem ratifica la sentència contra Carlos Pascual

Durant el matí de divendres s’ha conegut públicament la sentència del Tribunal Suprem sobre el judici de la Marjal Pego-Oliva. El tribunal ha ratificat la sentència de l’Audiència Provincial d’Alacant que condemnava a l’exalcalde del Pego, Carlos Pascual, entre d’altres coses, a 6 anys de presó. Contra la resolució es pot recórrer al Tribunal Constitucional. El Tribunal Suprem ha ratificat la pena interposada per l’Audiència d’Alacant a l’exalcalde de Pego, Carlos Pascual, i a l’exedil d’Agricultura, José Orihuel, per danys mediambientals en la Marjal de Pego. Una notícia que s’ha confirmat públicament aquest divendres de matí i que fa referència al judici per delicte contra el medi ambient, desobediència i atemptat ecològic al Parc Natural de la Marjal.

Cal recordar que la revisió de la sentència de l’Audiència d’Alacant es va dur a terme el passat 13 de setembre en la Sala Penal del TS, a Madrid. En la vista, el Ministeri Fiscal i la conselleria de Territori i Habitatge, que dirigeix el popular González Pons, van demanar que els acusats compleisquen la pena íntegra interposada per l’Audiència Provincial.

L’Audiència d’Alacant va condemnar a l’exalcalde, Carlos Pascual, a sis anys de presó i altres tants d’inhabilitació per diversos delictes com a conseqüència d’actuacions realitzades en el parc natural de la Marjal de Pego-Oliva entre 1996 i 1998. A més, la sentència va condemnar a tres anys de presó a l’exedil d’Agricultura, José Orihuel, i també el va inhabilitar de càrrec públic.

Ara, la Sala Penal del Tribunal Suprem ha fallat que no es pot admetre “el recurs de cassació per la infracció de la Llei i trencament de forma interposat per representacions dels acusats Carlos Pascual i José Orihuel; responsables civils subsidiaris La Comunitat de Regants de les Terres Arrossars de Pego i l´Ajuntament de Pego, contra la sentència dictada el dia 31 de desembre de 2003 per l´Audiència Provincial d´Alacant, en la causa seguida contra ells mateixos, per delicte contra el medi ambient, desobediència i atemptat. Condemnem a dits recurrents al pagament dels costos causats.”
529 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!