El senador popular, Agustín Almodóbar, s’interessa per l’arròs pegolí

Ha visitat hui una de les empreses productores i distribuïdores d’arròs cultivat al Parc Natural de la Marjal, i amb ella, el Museu d’Etnologia i la mateixa marjal per a «conèixer tot el cicle de l’arròs […] i quines necessitats poden arribar a tenir per a intentar, des de l’àmbit polític, articular mesures que els puguen ajudar a poder seguir sent competitius».
El senador popular Agustín Almodóbar ha visitat este matí el Museu Etnològic i el Parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva, dins la funció que té com a parlamentari nacional i, en el seu cas, com a senador i portaveu de Turisme del grup popular al Senat. Funció que consistix en exercir de «diputat de proximitat» —denominació donada pel Partit Popular d’Alacant— que implica «visitar els nostres pobles, visitar les nostres comarques». Les visites inclouen reunions amb persones i empreses «que fan marca Alacant».
Detallava el senador popular que la visita a Pego tenia com a propòsit reunir-se amb l’empresa ‘Pego Natura’ amb l’objectiu de «conèixer tot el cicle de l’arròs, des del seu cultiu fins a que es posa en el mostrador o fins a que arriba al consumidor final. Conèixer també la seua forma de treballar […] i quines necessitats poden arribar a tenir per a veure si, des de l’àmbit polític, es poden intentar articular mesures que els puguen ajudar a poder seguir sent competitius».
«És un dels nostres productes estrella de la província d’Alacant», així es referia a l’arròs pegolí, el senador popular Agustín Almodóbar, atès que l’arròs és «la matèria prima principal dels nostres mundialment coneguts, arrossos», asseverava. Esta és la raó, assegurava, per la qual des del PP «sempre hem volgut estar al costat d’ells [dels productors arrossers]».

En el Museu Etnològic Municipal, on es recorre la història del cultiu de l’arròs en el segle passat, el senador popular declarava sentir-se impressionat «el veure com es feien moltes de les coses abans, passant moltíssimes hores a l’aire lliure, al sol i, al final per a generar riquesa, per a poder menjar les famílies». Apuntava Agustín Almodóbar que les visites com la que ha realitzat ell hui «han de servir per a poder posar en valor i que des de l’àmbit polític ens conscienciem també de que s’ha de cuidar, que s’ha de contar a molta gent». Apostava el popular perquè esta posada en valor tinga com a resultat «un futur prometedor» per a l’arròs pegolí.

980 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!