El Secretari Autonòmic d’Infrastructures inaugura el projecte de repavimentació de vials de Pego

L’últim dels projectes que s’inclouen en el Pla Especial de Recolzament a la Inversió Productiva que va sol•licitar el municipi de Pego a la Generalitat Valenciana. S’han repavimentat 22 carrers i tres accessos a instal•lacions municipals. S’ha executat en cinc mesos i ha estat dut a terme per l’empresa ‘Esclaples e Hijos’. El seu cost ha estat de 232.443’36 euros.

“Los últimos seran los primeros”, diu una dita castellana que este matí hem pogut aplicar a Pego i és que a les 11:30h. arribava a l’Ajuntament de Pego el Secretari Autonòmic d’Infrastructures, Territori i Medi Ambient, Victoriano Sánchez-Barcaiztegui per tal d’inaugurar l’últim dels projectes iniciats al municipi de Pego del Pla Especial de Recolzament a la Inversió Productiva impulsat per la Generalitat Valenciana per a ajudar a les entitats locals i el primer en finalitzar-se. A l’acte han acudit representants de les quatre forces polítiques que configuren la corporació municipal, Ciutadans de Pego, PSPV, PP i Bloc-Compromís.

La Directora de Serveis Territorials de la Conselleria d’Infrastructures, Territori i Medi Ambient Elisa Martínez ha recordat que el conegut com a Pla Confiança “es crea per a fer front a la situació de crisi econòmica que actualment estem vivint. Per a donar confiança a la gent, a les empreses i generar ocupació”. També apuntava Martínez que la dotació econòmica per a cada municipi “s’aconseguix en base a la població […] cada municipi tindrà un pressupost de 203 euros per habitant”. I ressaltava que d’esta manera, “la Generalitat reconeix, així, la importància que tenen els consistoris perquè coneixen millor que ningú les necessitats i les prioritats que tenen dins els seus municipis”.

La Directora de Serveis Territorials de la Conselleria d’Infrastructures de la província d’Alacant, especificava de Pego que són cinc els projectes que té aprovats per la Generalitat Valenciana englobats en el Pla d’Inversió Productiva, tres dels quals s’integren en la Conselleria d’Infrastructures com són l’aparcament públic que està duent-se a terme a la plaça de l’Antic Regne de València; la implantació d’un punt net, totes dues obres en execució i, finalment, la que hui ens ocupa la informació, la repavimentació de vials amb un pressupost de 232.443’36 euros.

El tècnic de la Conselleria que ha estat revisant el bon funcionament de l’execució de l’obra, Francisco Ferrándiz, era l’encarregat d’explicar els detalls de desenvolupament del projecte. Considerava Ferrándiz l’actuació com a “molt senzilla” i explicava que ha consistit “en adequar i repavimentar 20 carrers i tres accessos al municipi de Pego, en el nucli urbà”. Carrers que tenien com a característica que eren “carrers molt antics de fa 35/40 anys, amb doble o triple tractament superficial”.

“Les obres han comprés fressats de vials, arrencament de paviment existent, amb càrrega i retirada a abocador, reposició de subbases de llast artificial i bases de formigó en massa en diversos carrers, posada a cota de registres de pous, granat de vials previ a l’execució de regs d’adherència i/o imprimació, asfaltat en cada carrer, reposició de les marques vials afectades i, inclús en alguns vials, la col•locació de rastells, pavimentat de voreres amb taulells de formigó, execució d’un mur d’accés als vestuaris del Pujol, formació d’escocells en els accessos al Cementiri Municipal i empedrat en l’atzucac del carrer Sant Ferran”, descriu el fullet de resum de l’actuació.

Sempre s’ha actuat, apuntava Francisco Ferrándiz, en vials o en equipaments de caràcter públic. Informava que l’empresa contractista ha estat ‘Esclapes e Hijos’ que ha desenvolupat l’actuació amb un pressupost de 232.443’36 euros. S’ha actuat sobre una superfície de 17.510 m2 el que suposa, segons indicava el tècnic de la Conselleria, al voltant de 9euros per m2. Agraïa Francisco Ferrándiz el treball de l’aparelladora municipal perquè “ens ha ajudat un munt”.

L’alcalde de Pego, Carmelo Ortolà, agraïa l’esforç realitzat per la Generalitat “en obres d’estes característiques, que donades les circumstàncies actuals, molts municipis no podríem fer front a elles si no fos per este tipus d’ajudes”. Sobre les obres del Pla Confiança que estan en execució i depenen de la Conselleria d’Infrastructures, avançava que l’aparcament soterrat està previst que acabe les obres a finals de maig i que l’ecoparc està a molt avançat, a falta de què l’Ajuntament subsane alguns detalls.

El Secretari Autonòmic d’Infrastructures, Victoriano Sánchez-Barcaiztegui recordava que el Pla Confiança es va preparar perquè “foren els propis ajuntaments, que són els que coneixen perfectament quins són els seus problemes, els que elegiren les obres”. Confiava el Secretari Autonòmic d’Infrastructures no tardar en tornar a visitar Pego per tal de poder inaugurar el nou aparcament públic soterrat.

En acabar l’acte institucional a l’Ajuntament de Pego la comitiva visitava el carrer Sant Ferran, on excepcionalment s’ha empedrat el carreró sense eixida que té, per tal de mostrar la seua ‘peatonalització’.

658 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!