‘El riu: més net… més viu!’, títol de la nova campanya de neteja del riu Racons de la Marjal

Esta activitat s’emmarca dins la Setmana Europea de la Prevenció de Residus i està organitzada des de la direcció del Parc Natural amb la col·laboració de l’Ajuntament de Pego. La cita és dissabte, 18 de novembre, de 9.30 a 13h. Cal inscripció prèvia al correu electrònic parque_pegooliva@gva.es

23244012_1477757302346684_8706502485953327300_nTot i que cada vegada més gent és conscient de la importància d’evitar abandonar residus a la natura, el costum d'”usar i tirar” provoca que s’acumule brutícia, especialment en els rius. És per això que des de la direcció del Parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Pego i dins Setmana Europea de la Prevenció de Residus et conviden a participar en la nova campanya de neteja de rius que han programat per a dissabte, 18 de novembre.

El títol d’esta nova campanya és ‘El riu: més net… més viu!’ i consistirà a netejar d’escombraries les riberes del riu Racons de la Marjal de Pego-Oliva. La cita és de 9.30 a 13h. S’eixirà des de l’Oficina de Turisme de Pego i les Valls. La durada de l’activitat és d’uns 4 hores aproximadament. La dificultat és baixa i les recomanacions des del Parc per a participar en esta activitat són portar guants, pantalons i camisa de màniga llarga.

Com és habitual amb totes les activitats que organitza el Parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva, cal inscriure’s prèviament per poder participar. Es pot fer telefonant al 679.195.227 – 679.196.461 o escrivint un correu electrònic a parque_pegooliva@gva.es

logo_prevencio2017La Setmana Europea de la Prevenció de Residus és una iniciativa l’objectiu de la qual és promoure i implantar durant una setmana accions de sensibilització sobre recursos sostenibles i gestió de residus.

Les accions que es duen a terme en Setmana Europea de la Prevenció de Residus se centren en les “3Rs”: Reducció de residus, Reutilització de materials/productes i Reciclatge.

En la jerarquia d’estes tres accions, la reducció de residus sempre hauria d’estar en primer lloc. Reduir significa començar a fer ús de menys recursos. La segona opció a considerar és la reutilització de productes/béns, incloent-hi la preparació prèvia a la reutilització. La tercera i última opció que s’inclou és el reciclatge de materials.

En el cas pegolí, la direcció del Parc ha optat per una quarta aposta de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, la de la neteja d’espais públics, anomenada de manera global, ‘Anem a netejar Europa’. I és que cada any, milions de tones de fem són dipositades en l’oceà, en les platges, en els boscos, en la natura en general. Les principals causes són els patrons insostenibles de consum i producció presents hui en dia en la nostra societat, unes estratègies de gestió de residus de baixa qualitat i la falta de sensibilització de la població. I d’ahí la necessitat de realitzar campanyes com ‘El riu: més net… més viu’ que tindrà lloc dissabte 18 de novembre de matí.

 

1450 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!