El regidor de Festes en funcions demana a les associacions i juntes locals que recolzen “la persona que entre a ocupar el meu càrrec”

Demà dijous ja es podrà recollir el llibre de festes 2011 a l’Ajuntament de Pego. Assegurava Ricardo Cabrera que tot i que la programació ja estiga tancada, qui s’encarregue de Festes “ha de coordinar-ho tot i per tant, faena n’ha de fer”.
A Pego coincideix que les festes patronals i de moros i cristians solen celebrar-se –enguany és un any excepcional- a finals de juny. Aquest fet produeix que els anys en què hi ha comicis municipals, les festes solen ser elaborades pel regidor de festes del govern en funcions com és el cas d’aquest 2011. Així, Ricardo Cabrera confirmava que “s’ha de deixar preparat perquè hi hagut altres vegades que ha entrat un equip de govern i ni hi havia res preparat ni quedava una pesseta a la caixa i hem hagut de treballar de valent per a traure-ho”. Aquesta experiència feia que el regidor de Festes en funcions donara importància a que, en els anys de transició almenys estiguen “les pinzellades més importants que són precises i necessiten temps com els bous en el que necessites permisos a 60 dies; en els concerts, si vols pillar un dissabte grups importants ho has de vore en temps; el cartell de festes i la portada del llibre de festes també ho has de mirar en temps”. A més, en el cas de Cabrera “sempre intente que el llibre estiga, en tota la documentació en un dossier, el dia 30 d’abril”.

Sobre el llibre de festes que a partir de demà es repartirà a l’Ajuntament, tot i que ja s’està fent als comerços que s’anuncien, explicava Ricardo Cabrera, que la seua pretensió sempre ha estat que el llibre estigués imprès l’1 de juny i per això enguany es mostrava satisfet, ja que va arribar a Pego el 3 de juny. Confiava el regidor de Festes en funcions que la gent agafe els llibres “en ordre, d’un en un, vagen agafant llibres perquè arribe a quantes més famílies millor”.

Preguntat sobre si pot haver possibles canvis en la programació festera, tot i que ja estiga el programa d’activitats imprès, Cabrera afirmava que “les pinzellades grans […] no crec que les canvien”. També manifestava que qui s’encarregue de Festes, tot i que ja estiguen totes les actuacions i activitats programes, “ha de coordinar-ho tot i per tant, faena n’ha de fer”, ja que, explicava el regidor en funcions, “ha de portar cadires, ha de portar escenaris, i encara pot pegar alguna altra pinzellada”.

Del llibre de festes, confessava Ricardo Cabrera, que enguany ha tingut temps de llegir-se’l i destacava que li ha agradat, sobretot, “un article d’una destil•leria molt important que hi havia Pego; un article sobre la cova de l’Ase que també està molt complet; l’article dels emigrants també és molt bonic” i acabava manifestant que “el llibre de Pego, jo trobe que tant Almela amb la galeria de personatges que fa, no és una cosa de festes, és una faena que fa tot l’any l’arxiver en els col•laboradors que habitualment solen aportar material al llibre i pense que sol estar molt ben trillat i en prou qualitat”.

S’acomiadava el regidor de Festes en funcions manifestant el seu desig perquè “la persona que entre a ocupar el seu càrrec m’agradaria que per part de les associacions i per part de les juntes locals, doncs tinguera tot el recolzament que jo he tingut” i acte seguit agraïa “a les associacions tant de moros com fallers, etc., etc., que sempre m’han fet costat i pense que jo també a ells. Si alguna volta els he fallat, doncs demanar totes les disculpes” i reiterava la idea que recolzen “en tot el possible al nou regidor–o regidora- de festes perquè és una tasca –assegurava- prou desagraïda”.

683 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!