El regidor de Compromís per Pego, Josep Nadal, entra en la competició de les primàries de la coalició per la circumscripció d’Alacant

Dóna este pas “per un convenciment personal de que cal implicar-se a nivell polític i després de molts anys de lluitar des del carrer, en assemblees, en defensa del territori, de la cultura i de moltes coses, veiem que cal entrar dins de les institucions perquè el canvi siga profunda. Que es produïsca el canvi que la majoria de la societat vol”. Així mateix, apunta Nadal que es presenta a les primàries de Compromís perquè “tinc a molta gent darrere, sobretot gent de la Marina Alta i, sobretot gent jove, molt preparada i amb moltes ganes”.
Dijous pel matí entrava a la safata del correu de Ràdio Pego una nota de premsa anunciant la candidatura del regidor de Compromís per Pego, Josep Nadal, a les primàries de la coalició per la circumscripció d’Alacant. Després del plenari ordinari de novembre de l’Ajuntament de Pego, Ràdio Pego va abordar la qüestió amb el nou candidat.

Josep Nadal argumenta que es presenta a esta carrera per a encapçalar la llista autonòmica de Compromís per la circumscripció d’Alacant “per un convenciment personal de què cal implicar-se a nivell polític i després de molts anys de lluitar des del carrer, en assemblees, en defensa del territori, de la cultura i de moltes coses, veiem que cal entrar dins de les institucions perquè el canvi siga profund. Que es produïsca el canvi que la majoria de la societat vol”. Així mateix, apunta Nadal que es presenta a les primàries de Compromís perquè “tinc a molta gent darrere, sobretot gent de la Marina Alta i, sobretot gent jove, molt preparada i amb moltes ganes”.
La candidatura de Josep Nadal partix del punt en què es troba la societat, amb la bombolla immobiliària punxada, assegura que “ara hem de començar a construir des de zero i s’ha de fer amb propostes en positiu”. Estes es basen, descrivia el candidat pegolí, en el fet que la ciutadania “ha d’empoderar-se i no fiar-se de la classe política, ni de mí ni de cap altre polític”, declarava. Esta afirmació es realitza pensant en les noves tecnologies com a eines d’interacció entre la ciutadania i la política. Més concretament Josep Nadal explicava que “hi ha els mitjans, damunt la taula, perquè la gent puga interaccionar cada volta més en la política i ser decisius en les noves tecnologies” i posava com a exemple el funcionament de Dinamarca. Assegura que “ha d’haver transparència i participació de la gent”.
“Pensem que s’ha de començar de nou”, assevera Nadal. S’ha de regenerar. Com? El candidat de la Marina Alta a les primàries per Alacant donava algunes claus. “S’ha de fer un procés constituent al País Valencià, necessitem una reforma àmplia de l’Estat d’Autonomia que siga consensuada per la nova majoria que s’està dibuixant als carrers i a les places, de la gent que vol una altra cosa. Volem eliminar les Diputacions provincials. Volem que les competències es racionalitzen, que vagen cada vegada més avall, més a prop de la gent, als municipis, a les comarques, a les mancomunitats. Sense fer compartiments estancs tampoc perquè cada competència pot estar gestionada d’una manera […] però pensem que podem gestionar directament l’Hospital de Marina Salut […] o els transports”. Resumia Nadal que, “en este sentit podem arribar a aprofundir en la democràcia i presentar nous models econòmics diferents als que hem tingut fins ara”.
Sobre el procés de primàries, que encara no està perfilat totalment, Josep Nadal recordava que són obertes, el que vol dir que “pot participar qualsevol persona que tinga interès”. Ressaltava que “allò important és utilitzar les primàries per difondre missatge, per a anar pels pobles, per a parlar cara a cara amb la gent del poble i que et donen informació i explicar-los a ells.” Concloïa, però, el candidat pegolí que “al final, allò important no són tant les persones com els projectes o els models que es vullguen aplicar”.

680 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!