El ramat de Pego Viu en perill per l’atac d’un grup de gossos

Sgons ha informat l’associació Pego Viu, el seu ramat d’ovelles bomberes va ser atacat per tres gossos la nit del diumenge, 23 de gener, segons un testimoni veïnal.

Els animals es trobaven al seu refugi, al Pla del Miserà, i els gossos, aparentment, accediren a la parcel·la per un forat a la tanca i atacaren les ovelles brutalment. Com a conseqüència de l’atac han mort una ovella adulta i un corder, mentre la resta presenta ferides de diversa consideració. Una de les ovelles adultes encara es troba en situació greu.

Els gossos que envaïren el Miserat n’eren 3, segons el testimoni veïnal, i dilluns al matí encara se’ls sentia per les rodalies solts i sense cap persona responsable d’ells. Van ser les cuidadores del Grup d’Ovelles de Pego Viu les qui es trobaren els animals, malferits i sagnant, quan acudiren a pasturar-les i alletar el corderet “Dissabte”.

Els fets han sigut denunciats al Seprona que ha obert una investigació. Paral·lelament, la mobilització del voluntariat de Pego Viu ha premés mantenir amb vida la resta de membres del ramat.

Per això, Pego Viu agraeix “la col·laboració immediata, constant i desinteressada d’Ana Femenia i la protectora A Prop, que han facilitat avituallament i ha dirigit les cures als animals, així com a les veterinàries de Nexo i Adzaneta que han intervingut els animals amb ferides més greus i ens han proporcionat medicació. Tanmateix cal destacar l’ajut del guarda rural Ernesto Panadero que ha col·laborat estretament amb nosaltres. I ara, un cop estabilitzada la situació del ramat, cal pensar en la responsabilitat civil dels propietaris d’animals, com aquests gossos, que assilvestrats resulten perillosos solts per la muntanya”. Motiu pel qual Pego Viu fa una crida a la col·laboració ciutadana per tal d’identificar el propietari dels gossos i garantir el gaudi segur de la muntanya per part de totes i tots.
2125 Visites
Hola!!