El Quintet de Metalls Al Vent al Pati de la Casa de Cultura

Aquesta actuació que s’iniciarà a les 7’30 de la vesprada, està emmarcada dins les activitats per a celebrar els 75 anys de la fundació de la Biblioteca Pública Municipal. El Quintet interpretarà obres de Jukka Linkola, Eugene Bozza, Víctor Vallés i Maria Grever.
La Casa de Cultura continua albergant actes culturals per tal de commemorar el 75é aniversari de la fundació de la Biblioteca Pública Municipal. En aquesta ocasió la música serà la protagonista i a més en un espai privilegiat de la Casa de Cultura com és el seu pati. Allí, aquesta vesprada a les 19’30 hores tindrà lloc l’actuació del Quintet de Metalls Al Vent, una formació de cambra que actualment està composada pels músics de la Marina Alta i de la Safor, Ferran Ferrando, Ferran Femenia, Ximo Tur, Marc Oltra i Juanjo Martin.

El repertori del concert que tindrà lloc aquesta vesprada conté “peces molt difícils, molt complexes” perquè és tracta, en paraules de Ferran Ferrando, “d’una espècie de preparació” per a l’actuació que realitzarà el QMAV el mes que ve a Alzira en un dels Festivals més importants de metalls. Serà per tant, un concert amb unes característiques ben especials, com són que actuaran drets i interpretaran les peces en una sola part, el que és complicat “per la resistència dels llavis”, explicava Ferrando.

El QMAV interpretarà obres del finés Jukka Linkola, del francés Eugene Bozza, compositor especialista en composicions per a grups de metall; de Víctor Vallés jove compositor d’El Verger de la que interpretaran una obra que Vallés va composar especialment per al Quintet; i de Maria Grever, Maria Joaquima de la Portilla Torres de pare sevillà i mare mexicana; pianista, violinista, directora, compositora d’obres de concert, bandes de pel•lícules per a la Fox i la Paramount, Maria Grever va assolir gran popularitat quan José Mújica va cantar la seva composició “Júrame” i desprès que Libertad Lamarque interpretara la seva vida en el cinema.

Un concert en el que el Quintet de Metalls Al Vent, des de la proximitat que dóna ser cinc músics, té l’oportunitat de donar a conèixer grans compositors desconeguts majoritàriament, per al públic en general; sent aquesta una ocasió escaient per als i les assistents d’explorar nous sons i composicions clàssiques. De fet, afirmava el membre del Quintet Ferran Ferrando que “nosaltres, la imatge que donem d’informals és per a transmetre una música que sabem que és una música minoritària, però que l’oferim a la gent normal, en el sentit que som gent propera, de la Marina, de la Safor”.

Confessava el músic i compositor Ferran Ferrando que els membres del Quintet de Metalls Al Vent “no parem d’anar preparant-nos i d’anar preparant contínuament” i és que a més de la propera actuació en eixe prestigiós festival de música de metall a Alzira, el QMAV té projectat “tocar amb dolçaines a agost”; “també volem anar a un concurs a Àustria i tot això necessita tenir un rodatge i per això agraisc a l’Ajuntament de Pego l’apostar per nosaltres”.

La cita aquesta vesprada a les 7’30 al Pati de la Casa de Cultura.
585 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!