El Centre Excursionista de Pego realitza la IV pujada nocturna al refugi de la Figuereta

Ho farà acompanyat d’excursionistes de Pedreguer i Xàbia. Dissabte, sobre les 11 de la nit començarà l’ascens des del passeig cap al Xical per a enfilar muntanya amunt fins a la Figuereta. L’avantatge, que al ser nocturna, “et canses molt menys, fa molta menys calor i et diverteixes més”, asseguren des del Centre Excursionista.
Durant el mes de juny el Centre Excursionista de Pego, des de fa 4 anys, que té una cita obligada amb la nit i la muntanya. I és que enguany s’arriba a la IV edició de la pujada nocturna a al refugi de la Figuereta. La cita és dissabte, cap a les 11 de la nit al Passeig Cervantes, per enfilar cap al Xical i pujar fins al refugi del mateix Centre Excursionista. Una excursió que qualificava Ximo Sala, membre del Centre com a “molt xula”. Per què? Doncs “perquè és per la nit, anem en els frontals i la veritat –confessava Sala- dóna gust caminar per la nit perquè et canses molt menys, fa molta menys calor i la gent es diverteix” i la prova la té el Centre Excursionista de Pego en el fet que cada vegada acudeix més gent. En aquesta edició assistiran a la pujada nocturna gent de Xàbia i Pedreguer.

Una pregunta recurrent, sempre que hi ha una activitat nocturna és, si és important o no que la lluna estiga en la seua fase plena, per tal de tenir més llum i per tant més il•luminació natural en la nocturnitat. La resposta era clara, “esta activitat la tenim marcada com a final de campanya i sempre la fem la primera setmana de juny, així que igual tenim que caiga lluna plena que lluna nova”.

Diumenge els excursionistes faran la ruta senderista que parteix des de la Figuereta a la Vall d’Ebo i de la Vall d’Ebo als Tolls i dels Tolls, de nou a la Figuereta. Després de dinar es tornarà cap a casa.

La IV Pujada Nocturna a la Figuereta, apuntava Ximo Sala, que és com l’activitat que marca el final d’aquesta temporada abans de l’estiu i les seues calors que fan impossible dur a terme rutes a no ser que siguen a alçades considerables per tal de no acusar-les en excés. Inquiríem per la valoració de dita temporada. El primer que destacava l’històric membre del Centre Excursionista de Pego era que “ha sigut un any prou carregat d’activitats” on han assistit no només a les seues rutes de senderisme, sinó que han participat en totes les organitzades pel Cema (Consorci Esportiu de la Marina Alta) i a més, un reduït grup d’excursionistes han ascendit el Turqal o s’ha realitzat el curset d’escalada”, entre d’altres. Malgrat tot el realitzat, Sala desitjava “que la temporada que ve siga millor”. Les perspectives són bones, ja que avançava Sala que el proper divendres, 11 de juny, a les 9 de la nit, inauguren la nova seu del Centre Excursionista de Pego, situada al final del carrer Llavador, als baixos dels vestuaris de la pista d’atletisme del Pujol.

Per l’estiu, el Centre Excursionista de Pego, té previst dur a terme la ruta denominada ‘Carros de foc’ que transcorre pels Pirineus Catalans.
627 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!