El Quintet de Metall ‘Al Vent’ estrena a Pego ‘Quintet nº5’ de Víctor Vallés

Una obra encarregada per l’agrupació pegolina per a celebrar el seu XXV aniversari que tindrà lloc en 2017. Esta peça serà obligatòria en la II Edició del Concurs Nacional de Quintets de Metalls ‘OndarAlVent’ que el celebrarà en gener a Ondara.
El passat divendres 17 de juny obria les Festes de Pego, musicalment parlant, el Quintet de Metall ‘Al Vent’ en un concert simètric que va comptar amb tres peces en la primera part i tres en la segona ─el públic va tenir regal final. En les dos parts el quintet va començar amb una peça clàssica, va continuar amb una moderna, «una comanda realitzada pel propi Quintet a algun compositor contemporani» i va finalitzar amb una composició lleugera, més concretament amb un tango, com va explicar a l’inici del concert Ferran Ferrando. Tot això en el marc incomparable que oferix el pati de la Casa de Cultura.
Este concert va ser ben especial per als components del Quintet de Metall ‘Al Vent’, sobretot per als pegolins perquè, entre d’altres coses, «des de 2011» que no se’ls havia inclòs en el programa de Festes de Pego, però també perquè el repertori escollit pel Quintet incloïa una «estrena mundial», la de la composició especialment creada per a celebrar el seu XXV aniversari —que compliran en 2017— sota el títol de ‘Quintet nº5’ del jove compositor d’El Verger Víctor Vallés.
Ressaltava Ferran Ferrando que allò bonic d’este tipus d’estrenes és que «és música del segle XXI, no música de gent que s’ha mort fa molt de temps» i reivindicava la tasca del Quintet en eixe sentit, per escollir i encomanar música «del segle XXI, de gent que està viva i gent que és del terreny […] aconseguint dinamitzar el món de la música culta». Qualificava este tipus de música «a la que s’ha d’obrir molt als efectes perquè és com l’abstracció. Podríem dir que és el música més pura perquè és la més abstracta».
‘Quintet nº5’ de Víctor Vallés està estructurada en tres moviments i, a més d’estrenar-la, el Quintet de Metall ‘Al Vent’ la va gravar perquè serà l’obra obligada en la II Edició del Concurs Nacional de Quintets de Metalls OndarAlVent que el celebrarà en gener a Ondara. I eixa gravació serà «el referent dels que s’inscriguen al Concurs». Nosaltres escoltarem només el primer dels tres moviments de què està composada ‘Quintet nº5’.
El del Quintet va ser un concert especial, amb una «barreja de modernitat i antiguitat, de cultisme i lleugerisme»; però on la qualitat que imprimixen músics professionals que estimen els instruments que toquen, gaudint i fent gaudir el públic «per damunt de tots els estils i les fronteres», va ser la nota dominant.
943 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!