El PSPV-PSOE governarà en minoria

El projecte del camp de golf, inclòs en el programa electoral de Socialistes Pego, marca una línia roja insalvable que ha trencat les negociacions d’un pacte de govern amb Compromís

Al voltant de les deu i mitja d’anit, l’agrupació socialista de Pego i Compromís per Pego emetien sengles comunicats de premsa informant de que no hi haurà pacte de govern entre les dos formacions. Assenyalen en els escrits que els dos partits han iniciat la negociació amb voluntat d’arribar a un acord i que no s’ha debatut en cap moment al respecte de l’alcaldia, ni cap altre càrrec, només de programa. I és en això on s’ha produït el desacord, concretament, en el projecte del camp de golf.

Segons el comunicat dels socialistes, ells han demanat el compliment íntegre del seu programa electoral perquè pensen que han de ser fidels als que els van votar el darrer 26 de maig.

Ho ha explicat el secretari general del PSPV de Pego, Enrique Moll.

En l’escrit, l’assamblea local del PSOE afirma que «arribat el moment de materialitzar l’acord programàtic l’altra formació sols ha tingut en compte part del programa electoral socialista, mentre que ells han assumit el 100% de les propostes fetes pels negociadors de Compromís”.

Al respecte, els nacionalistes expressen en el comunicat que han encarat la negociació plantejant només línies verdes, materialitzades en un possible acord en què s’excloia el punt més conflictiu, i donava llibertat als dos partits en allò que quedara fóra de l’acord, tal com comenta el portaveu Víctor Climent.

Des de Compromís s’ha manifestat que la construcció del camp de golf és econòmicament inviable, a més que, segons ells, no compleix l’actual normativa urbanística impulsada pel govern del Botànic.

Per la seua part, el PSPV-PSOE manté que el projecte ha passat tots els filtres de l’administració autonòmica i nacional, complint totes les normatives urbanístiques i mediambientals. I considera que el posicionament de Compromís és equivocat perquè busca que els terrenys tornen a ser rústics, una mesura que, asseguren, tindria repercussions negatives tant econòmiques, com judicials, per a l’Ajuntament de Pego. A més, els socialistes pensen que el camp de golf serviria per a la reactivació econòmica del municipi i no suposa un suposa un tancament a cap possibilitats d’altres iniciatives agrícoles.

Tot i això, cap dels dos ha tancat definitivament les portes a futurs acords. L’assemblea de Compromís ha decidit per unanimitat mantindre damunt la taula la proposta d’acord consensuada pels dos partits.

I afegeixen que deixen en mans d‘Enrique Moll decidir si vol un govern de progrés, o seguir endavant amb un govern en minoria, que consideren inestable.

Els socialistes tampoc no han tancat la porta a futurs acords amb Compromís, però, diuen que «l’assemblea ha decidit assumir el risc de governar l’Ajuntament de Pego en solitari, sabent en tot moment les dificultats i el treball que això comporta». A més, asseguren estar convençuts de que podran executar el seu programa electoral al 100% amb voluntat i talant negociador.

Així doncs, Enrique Moll serà investit alcalde el dissabte i els socialistes governaran en minoria en aquesta nova legislatura.

 

1814 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!