El president de la Junta Rectora del Parc Natural dimiteix denunciant la falta d’enteniment i transparència de les administracions

Segons ha publicat el diari digital elDiario.es, Salvador Martínez Tarín va presentar dimecres passat la seua dimissió com a president de la junta rectora del Parc Natural de la marjal de Pego-Oliva, davant la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori que ara dirigeix Salomé Pradas .

elDiario.es ha tingut accés a la carta de dimissió presentada per Martínez, en la qual a mostra el seu descontent per la falta de transparència ja que “les administracions neguen, retarden i ometen informació a la junta rectora i els seus membres”. A més, també ha ressenyat que “al parc es respira un desenteniment patològic entre les administracions publiques implicades”, en concret diu que, “la Confederació Hidrogràfica, Ajuntaments i Conselleries divergeixen en accions i solucions, la qual cosa és mala notícia en temps d’emergència climàtica”.

De fet, ahir dijous estava previst que se celebrara una reunió de la Comissió de l’Aigua però, va ser desconvocada per l’absència dels representants de la Confederació Hidrogràfica i tampoc anava a assistir Víctor Navarro, d’Acció Ecologista-Agró, qui condicionà la seua presència en la reunió al fet de rebre diferents documents i informació que havia sol·licitat prèviament a Confederació i a Conselleria.

Cal recordar que és Víctor Navarro qui va denunciar la sobre explotació dels aqüífers que abasteixen Pego i Oliva, concretament, el pou de Montaner, denúncia que ha suposat l’obertura de diligències per part de la Fiscalia de l’Audiència de Madrid per un presumpte espoli.

Salvador Martínez Tarín va ser nomenat president de la Junta Rectora del Parc Natural Pego-Oliva al gener de 2016, per la que era en aquell moment la consellera d’Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climàtic, Elena Cebrian. En la seua carta de renúncia, segons elDiario.es, ha agraït l’oportunitat que li va brindar la Generalitat Valenciana de contribuir a la millora del parc, però ha advertit que “aquest és un territori sotmés a pressions urbanístiques i de consum imprudent de recursos hídrics”. A més, ha afegit que “la paralització de la concentració parcel·lària durant més de 20 anys i la lentitud del tràmit reiniciat per l’anterior govern, paralitzen la solució dels problemes de la marjal”.

Des de Pego Viu, col·lectiu de Defensa del Territori, el seu president, Néstor Portes, ha manifestat que no han tingut accés a la carta de dimissió del president de la Junta Rectora, però, subscriuen totes les paraules que publica elDiario.es per veu de Salvador Martínez.

606 Visites
Hola!!