El president de la Diputació d´inauguració a Pego

Ripoll deixa via lliure a possibles pactes amb l´independent Carlos Pascual, sempre que aquest o altres, compartisquen el projecte del partit. Durant l´acte d´inauguració de la remodelació de 5 carrers cèntrics de Pego, es va poder percebre la tensió entre les dos vessants al si del Partit Popular local. El projecte ha costat al voltant de 344.000 euros i ha estat subvencionat al 50% per l´Ajuntament de Pego i per la Diputació Provincial. Tot i que fa uns mesos que els ciutadans i ciutadanes de Pego poden passejar per un nou empedrat en alguns dels carrers que formen part del casc històric. En concret, 5 carrers neuràlgics del municipi, Ramon i Cajal, Sant Antoni de Pàdua, Sants Metges, Sant Eloi i el carrer de La Puríssima, remodelats per a donar un altra empremta al municipi, prioritzant, així, les persones sobre els vehicles. Ahir el president de la Diputació d´Alacant, José Joaquin Ripoll, dins la seua agenda de visites a la Marina Alta, va visitar Pego per a inaugurar-los. I és que el cost total de la remodelació, que gira al voltant del 344.000 euros, ha estat finançat en un 50% per l´Ajuntament de Pego i la Diputació d´Alacant.
La intenció de l´Ajuntament és ampliar el projecte de remodelació a altres carrers circumdants als ja executats com són els carrers Hospital i Sant Cristòfol per a crear harmonia i identitat dins el casc històric. És per això que Ortolà, en el final de la seua intervenció va demanar al president de la diputació provincial, que s´aprove el projecte presentat per a l´any que ve i es continue en la línia actual de col·laboració entre ambdós entitats. Petició que José Joaquin Ripoll va recollir afirmativament.

Durant l´acte d´inauguració, però, l´atenció mediàtica va estar focalitzada en la crisi interna que viu el Partit Popular de Pego. Mentre s´esperava l´arribada del Ripoll es va poder percebre la tensió entre les dues vessant al si del partit local; per una banda, el president del PP, Fernando Gil, el regidor d´urbanisme, Eduardo Siscar i Pilar Ortolà, per l´altra, l´alcalde, Carmelo Ortolà i el regidor d´obres i serveis, Pascual Garcia.

Els mitjans de comunicació provincials van interrogar el president de la diputació, José Joaquin Ripoll, durant la inauguració a Ondara, la seua opinió sobre la proposta de Gil al respecte d´integrar al PP de Pego els independents de l´exalcalde, Carlos Pascual. Ripoll va afirmar que «la gent té nom i cognoms, no m’agraden les etiquetes i el PP és un partit obert que pretén aglutinar tot l’espectre de centre-dreta de tots els municipis de la comarca i de la província i en cap cas cal posar etiquetes a ningú per a vetar o no a algú». I va afegir que «si són capaços de col·laborar en un projecte de progrés i de centre-dreta benvinguts siguen, però no sols els que s´anomenen Carlos Pascual sinó tots els que pertanyen a qualsevol grup encara que sempre sota la disciplina del PP i sempre que compartisquen el nostre projecte».

Una vegada a Pego, el mitjans de comunicació van preguntar el president de PP local, Fernando Gil, sobre l´assumpte. Aquest va reiterar la seua intenció, de cara a l´any que ve, d´«agrupar» a la dreta del municipi «perquè Pego funcione correctament i evitar els pactes amb l’esquerra». D´altra banda, pel que fa a la recent formació del Comité Electoral, composada finalment pel sector afí a les idees de Gil, va declarar que això «no significa que no triem Carmelo Ortolà com a candidat a l’alcaldia». Tot i que posteriorment va arremetre contra aquest «perquè això de sectors zaplanistes i campsistes és una invenció seua, ja que a Pego només hi ha un PP».

Un altre assumpte en relació a la crispació interna que viu el PP de Pego i que ve a incrementar-la, va estar l´aparició, dimecres de matinada pels carrers de la localitat, d´uns 3000 pasquins contra el president de la formació popular, que conclouen amb l´afirmació “Senyor Gil, vosté no és de fiar”. Al respecte Gil es va mostrar sorprès i va assegurar que el que es relat en ells és fals. A més, va acusar Ortolà i al seu sector de repartir-los.

Els mitjans de comunicació també van voler saber l´opinió de l´alcalde al respecte de l´aparició d´aquestos pasquins. L’alcalde es va mostrar contrari a estes actituts.
511 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!