El plenari de Pego aprova sol·licitar el pagament del deute de la Generalitat Valenciana amb l’Ajuntament

A prospota del PSPV es va aprovar el pagament que deu el Consell al consistori amb l’abstenció del PP. De 2010 i 2011, la Generalitat deu a l’ajuntament de Pego i a la Mancomunitat de Pego i les Valls més de 500.000 euros. Amb la suma de 2012 podria arribar-se als 800.000 euros de deute segons el portaveu del PSPV.
El PSPV està demanant en tots els ajuntaments el pagament del deute de la Generalitat amb els ajuntaments i Pego no ha estat una excepció. En l’últim plenari ordinari es presentava la moció que destaca que “som conscients de les dificultats que tenim les administracions […] en la situació global de crisi, la situació econòmica i financera dels municipis valencians es troba al límit”. La moció apunta a què, “sense resoldre el seu finançament en la Llei de Règim Local Valenciana i pendents de les noves decisions que puguen afectar al món local des de l’Estat, les dificultats s’agreugen pel deute de la Generalitat amb els ajuntaments, derivada de l’incompliment en el pagament dels diferents compromisos adquirits en els últims.” Conseqüentment, “aquesta realitat compromet encara més la capacitat dels municipis per a fer front a les obligacions i a les necessitats que diàriament ens demanen els nostres veïns i les nostres veïnes i que es traduix en la prestació diària de serveis públics fonamentals i necessaris”.

Ací la moció s’atura a enumerar el que afecta eixe deute, “la reducció d’aportacions en àrees com l’educació que afecta a les nostres escoles infantils, col·legis, escoles per a adults, escoles de música. Reducció de beques. Manca de finançament en Serveis Socials. Retallada en la Llei de Dependència. Reducció de places subvencionades en els centres de dia. Retard en les subvencions dels centres ocupacionals de persones amb discapacitat. Impagament de les subvencions dels programes d’ocupació. I el deute existent amb els municipis per les obres realitzades del Pla Confiança.”

Manifesta el PSPV en la moció que “pesem que no hi ha cap intencionalitat d’empobrir més encara els ajuntaments, aquest està sent el resultat de les decisions preses pels governs de la Generalitat i de l’Estat.”

Amb este argumentari la moció demana “exigir al Govern de la Generalitat el pagament íntegre dels deutes amb els ajuntaments derivats d’acords i de convenis que afecten al desenvolupament de les competències municipals signades en els darrers anys així com al corresponent Pla Confiança. En cas que el pagament no puga ser immediat, demanem a la Generalitat que fixe un calendari cert per al compliment de les esmentades obligacions. En cap cas serà superior a sis mesos.” També demana la moció que “la Generalitat articule els procediments legals necessaris per al reconeixement i pagament dels interessos que es generen pels protocols sol·licitats”.

El portaveu del grup socialista, Enrique Moll puntualitzava que la Generalitat té un deute contret amb l’ajuntament i la Mancomunitat de Serveis Socials de més de 500.000 euros de 2010 i 2011. Encara “no està catalogat el que ens deuen de 2012”, però aventura Moll que la Generalitat deu deure a Pego “uns 800.000 euros”.

La portaveu del Bloc-Compromís, Conxa del Ruste, es mostrava a favor de la moció perquè, declarava que “els diners cal que arriben al lloc per a poder tindre’ls a nivell pràctic i que la gent cobre quan toca”.

Maite Ferrándiz manifestava que el PP anava a abstindre’s “perquè el votar en contra suposaria que el PP de Pego no vol que es faça front al pagament d’estos interessos a curt termini”. Però, afegia la portaveu popular que “exigir que el termini no siga superior a sis mesos o el tema dels interessos, trobem que per part del Govern de la Generalitat Valenciana, cada dia […] com han anat enfocats els pressupostos de 2013 i és per a fer front a pagar este tipus de coses”.

Per part de Ciutadans de Pego recolzaven la moció. Sobre la qüestió el regidor d’Hisenda asseverava que “ens aliaviaren molt bé eixos diners”, però també dubtava de “quan” arribaran.
873 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!