El plenari adjudica l´operació de crèdit per a finançar inversions del pressupost

El plenari adjudica l´operació de crèdit per a finançar inversions del pressupost

Per 8 vots a favor i un en contra, per part del regidor d´urbanisme, el popular Eduardo Síscar, el plenari extraordinari d´urgència ha ratificat l´adjudicació d´operació de crèdit per a finançar les inversions completades en el pressupost general de 2006 i per a poder fer front a la sentència en contra de l´anterior equip de govern que obliga a l´ajuntament a pagar 80.000 euros a diversos propietaris del Sector 2.
Avui a les 9 del matí ha tingut lloc el plenari extraordinari que es va forçar en l´anterior sessió ordinària al no obtenir la majoria absoluta per a provar 514.000 euros destinats a realitzar 10 inversions en les diferents regidories. El punt, recordem no es va poder incloure per l´abstenció del regidor d´urbanisme, el popular Eduardo Síscar. Avui hi havia a l´ordre del dia aquest únic punt, l´adjudicació d´operació de crèdit per a finançar les inversions contemplades en el Pressupost General 2006.

Aquesta aprovació permetria, a més de les 10 inversions, pagar diverses factures pendents de l´anterior equip de govern i l´ actual. Així mateix es podria afrontar el pagament d´algunes sentències en contra del govern d´Iniciativa Independent com és la indemnització de 80.000 euros que haurà de pagar l´ajuntament a alguns propietaris del Sector 2. L´alcalde, el popular Carmelo Ortolà va explica la ratificació de la “Convocatòria extraordinària i urgent perquè tenim una execució d´una sentència que radica principalment en un contenciós que es va posar contra l´exequip de govern per una expropació forçosa en la que els propietaris no estaven d´acord en el sector dos, en el polígon industrial… El TSJCV dóna la raó al propietari. En este cas, l´ajuntament de pego, és a dir, tots els pegolins s´hauran de fer càrrec de totes les despeses que si s´hagueren fet en el seu moment s´hagués d´haver executat directament el PAI en el que estaven fent-se les obres d´urbanització. En este cas estem parlant de 80.000 euros.”

La ratificació ha estat aprovada per 8 vots a favor i un en contra, per part del regidor d´urbanisme, el popular Eduardo Síscar. Una vegada aprovat aquesta formalitat, l´interventor ha explicat l´acord al que es va arribar el passat 27 de juny en la Taula de Contractació per a decidir a qui se li adjudicava l´operació de crèdit per a finançar les inversions contemplades en el pressupost general de 2006. De les cinc propostes de les diferents entitats presentades (Banc de Crèdit Local d´Espanya, Banc de València, Caja Madrid, CAM i Banco Santander) finalment l´adjudicació va estar per a Caja Madrid perquè les condicions eren les més avantatjoses: un euríbor trimestral a més d´un diferencial de 0´2 punts bàsics sense comissions d´obertura.

L´adjudicació de crèdit a Caja Madrid ha estat aprovada per 8 vots a favor i 1 en contra, emès pel regidor popular Eduardo Síscar, que ha donat la explicació del seu vot. La primera parts d´aquests arguments: “forma part de l´execució d´un pressupost en el que jo no he participat ni el PP de Pego va participar en el seu dia, tot això m´allibera d´absolut ningun compromís de participar en la gestió d´aquest pressupost i menys si damunt no tenim la informació suficient. M´explique: Les inversions que hi ha, doncs algunes són efectivament necessàries altres hi ha que tancar-les, altres jo particularment crec que hi havia coses molt més interessant que fer que gastar-se diners en estes. Però el que no em pareix correcte és que hi haja partides així, obertes, d´una quantitat sense ningun projecte darrere, sense ninguna memòria valorada darrere que avale perquè el suministre de mobiliari val 12.000 euros o la reforma del Passeig Cervantes val 90.000 euros, el suministre de mobiliari de parcs infantils val 25.000 euros. No hi ha una memòria que diga exactament què és el que es vol posar, els metres que hi ha que canviar, el tipus de material que es vol posar. Com a mínim una memòria valorada i no aquesta partida alçada i després ja vorem que passa. Trobe que eixa no és la manera correcta de fer les coses.”

Després d´aquesta intervenció, el diferents al•ludits han vullgut contestar Síscar. En primer lloc, ha estat el popular Carmelo Ortolà: “El senyor consejal diu que el PP no ha participat en els pressupostos. Jo em considere del PP i he participat en els pressupostos.”

Eduardo Síscar aclareix les seues paraules sobre el tema “l´executiva del PP, no m´he referit al grup municipal; és que eixa salvedat és molt important”

També ha utilitzat el seu torn per al•lusió la portaveu del grup socialista, Anna Aparici “els 12.000 euros que hi ha en el pressupost, en l´operació de crèdit, pel que toca a la Residència, hi ha un pressupost fet, o siga que està suficientment aclarit. Si el senyor regidor d´urbanisme no s´ha assabentat, potser és perquè no ve el suficient a l´ajuntament a fer la seua feina. A més he de dir que si vosté (Síscar) vol que el Bloc se´n vaja, açò és un pacte que es va fer a tres bandes i en quant se´n vaja un se´n van tots. Si vosté el que desitja és això, a lo millor el que podria fer és anar-se´n vosté.”

El també socialista, Andreu Dominguis ha defensat el pressupost destinat al Passeig Cervantes: “M´ha sorprès sentir que no hi havia projecte del Passeig Cervantes. Està baix esperant que s´aprove hui el reconeixement de l´adjudicació per a treure´l publicat i que isca a subhasta i que s´ho quede el millor postor.”

L´explicació de vot de Síscar ha estat dividida en dos parts diferenciades, la primera ja ha estat reproduïda, en el segon bloc de la intervenció el popular se centra en un dels partits que composen actualment l´equip de govern: “Jo difícilment puc estar aprovant coses en les que participe un partit com el Bloc que m´ha acusat en públic i en privat de tenir una espècie d´oficina urbanística en aquest ajuntament. Només per eixe motiu jo particularment, ja no involucre a ningú, trobe que és prou fàcil d´entendre, que el més lluny que puc tenir al Bloc és al lloc on els vull enviar. I estic absolutament alliberat també per a intentar, per mig de l´alcalde o per mig del grup municipal o per mig de la forma que estiga al meu alcanç, de que eixe grup polític desaparega del govern de l´Ajuntament de Pego.”

El portaveu del bloc, Joan Carles Cambrils ha contestat per al•lusió al regidor d´urbanisme: “El que el Bloc diu ho diu clarament, en la ràdio, a la cara i al jutjat. Efectivament, quan veu alguna cosa que és il•legal, que passa en aquest ajuntament i des de la pròpia fiscalia no s´actua; doncs va, com vam anar i van aconseguir guanyar, per exemple, el cas d´uns sous encoberts que estaven cobrant-se en la legislatura anterior, des de l´any 99 al 2003. Tot l´equip de govern que aleshores governava ací, incluit ahí al senyor Eduardo. I això ho hem guanyat.”

“En segon lloc, evidentment a nosaltres ací ens posa i ens lleva el poble; a través dels vots, a través de les proporcions corresponents, i com a partit democràtic i de govern és un partit que continuarà ací fins al 2007 i després del 2007 tornarà a continuar estant en aquest ajuntament a on el poble diga: en l´oposició o governant. Però evidentment, gràcies a Déu, l´època franquista ja a passat i ja no es poden nomenar a dit ni llevar a dit als regidors en aquest poble.” ha continuat Joan Carles Cambrils.

En la darrera part del plenari la tensió ha pujat fins al grau de poder-se sentir a la sala de plens desqualificacions en un to de veu excessiu per a una sessió d´aquestes característiques. De fet, els crits i desqualificacions han continuat una vegada s´ha acabat el plenari per les escales i passadissos del consistori.

L´oposició, con en altres ocasions, tampoc ha assistit a aquesta sessió plenària. Així mateix, ja se sap la data del judici contra l´exalcalde municipal Carlos Pascual en referència a la sentència per delictes ambientals que el condemna a 6 anys de presó i 6 més d´inhabilitació, multa i indemnització per delicte ecològic. El judici se celebrarà el dia 13 de setembre a les 10.30 del matí a Madrid.
525 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!