El ple pegolí aprova coordinar les activitats contra el mosquit tigre

Ho fa a proposta del partit socialista que va presentar una moció prèviament havia estat aprovada per unanimitat a la Diputació d’Alacant. La finalitat és adherir-se a la nova línia d’ajudes que posarà en marxa la Diputació per al tractament i control del mosquit tigre.
El partit socialista presentava al ple ordinari de març una moció per al tractament i control del mosquit tigre en sintonia amb la presentada a la Diputació d’Alacant i aprovada per unanimitat. Esta administració supramunicipal, arrel d’eixa moció va a treure unes línies d’ajuda per al tractament i control dels dípters –mosquits- en els municipis de la província, amb especial incidència en el mosquit tigre, augmentant la quantia necessària totes les peticions que realitzen els ajuntaments. La convocatòria té una dotació econòmica de 80.000 euros.




L’objectiu, explicava la regidora de Medi Ambient, Laura Castellà és coordinar les actuacions perquè «se n’estan adonant que, si Pego fumiga, però l’Atzúbia i la Vall no fumiguen, a la fi ens quedem en res». Castellà explicava que el Partit Socialista portava la moció al ple amb la intenció que «l’Ajuntament de Pego s’adherisca a totes les línies d’ajudes que presente la Diputació».




Irene Sendra, per part de Volem Pego, indicava la conveniència de fer publicitat amb recomanacions per evitar que el mosquit tigre prolifere a l’interior de les cases. Sendra també s’interessava sobre la incidència per a la salut, o no, del producte que s’utilitza per a fumigar.





Laura Castellà va recordar que l’any passat ja es va realitzar una campanya informativa sobre que és el que provoca la proliferà del mosquit tigre. També informava que l’any passat es va fer un control per veure si a Pego hi havia o no plaga però eixe control no va suposar la utilització de cap producte químic. L’informe va resultar negatiu, és a dir, que no hi havia plaga de mosquit tigre a Pego.

Carmelo Ortolà, portaveu de Ciutadans de Pego, va explicar que «està demostrat hi ha un bacteri que es gasta en agricultura ecològica que es carrega el mosquit. Este es troba en el sòl i, en tirar-lo a l’aigua es carrega les larves del mosquit». Considerava interessant el portaveu de Ciutadans de Pego que l’Ajuntament de Pego «s’avançara un poc a eixa campanya», també tenint en compte que eixe vacil no és massa car i, «carregant-nos les larves es disminuïx la comunitat de mosquits», concloïa Carmelo Ortolà.




Des del PP es preguntava perquè la moció la presenta el partit socialista si ja està aprovada a la Diputació.




Compromís per Pego es mostrava a favor de la moció. Àngel Oltra ressaltava la necessitat de coordinació de tots els pobles. D’altra banda, definia «plaga» com a «organisme que molesta als humans, en el grau de molèstia que siga».




D’altra banda, en esta línia de coordinació, el passat 4 de març va tindre lloc a Orba la Jornada sobre el Mosquit Tigre i la Salut: Gestió eficaç de la prevenció i els recursos municipals. Intervenció de l’Ajuntament en els nous Protocols sanitaris.

Este cicle de Jornades s’està celebrant en diversos ajuntaments de la Comunitat Valenciana amb la col·laboració de la Direcció General de Salut Pública de la Generalitat Valenciana i la FVMP.
766 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!