El ple municipal de Pego aprova la modificació d’estatuts de la MACMA

Si la resta de pobles també donen el seu vist-i-plau permetran que la Xarxa Jove puga integrar-se la Mancomunitat Circuit Cultural de la Marina Alta. Es tracta d’una iniciativa nascuda i consensuada des dels departaments de Joventut dels ajuntaments de la Marina Alta de la que Pego també hi forma part. Demà mateix, la Xarxa Jove es reunix al consistori pegolí per tractar la composició del Consell Rector, entre d’altres.

El ple municipal de l’Ajuntament de Pego ha aprovat este matí, per unanimitat, la modificació dels Estatuts de la MACMA que suposa un apèndix mitjançant el qual es documenta i ratifica la voluntat de l’entitat per “promoure i impulsar la dinamització i estimulació dels joves de la Marina Alta en matèria cultural i d’oci, així com proveir d’iniciatives i projectes mancomunats un segment generacional, el de l’àmbit de Joventut, en què cal focalitzar recursos i enfocaments especialitzats”. Aquest projecte, cohesionat sota el títol Xarxa Jove ha estat desenvolupat pels departaments de l’esmentada àrea dels pobles que integren la Mancomunitat amb la intenció d’aprofitar l’estructura administrativa de la Macma, tal com ha explicat al ple Rebeca Bañuls, regidora de Joventut de l’Ajuntament de Pego.

p1290512Recordava Bañuls que la idea és «vertebrar la necessitat de tenir una presència més important a la comarca en matèria de joventut». És per això que es va creure convenient que la MACMA fora l’entitat que donara aixopluc a la Xarxa Jove i es va presentar el projecte. L‘aprovació de cada ple municipal de la modificació plantejada suposarà la modificació necessària per incloure la Xarxa Jove als estatut de la Mancomunitat i que el pressupost d’esta puga destinar una partida pressupostària a la Xarxa Jove.

p1290519Irene Sendra manifestava que des de Volem Pego els pareix bé que «es coordinen a nivell comarcal les regidories de Joventut» i afegia que també «estaria bé que marcareu uns objectius i que diguéreu que és el que s’està aconseguint per formar part de la MACMA».

p1290515Ciutadans de Pego Independents es mostrava a favor de la modificació i recordava que «no és la primera vegada que els estatuts es modifiquen». Afegia Alícia Siscar que «sempre que sempre és millor tindre un òrgan superior que avale» una unió com la que representa la Xarxa Jove.

p1290517El PP, tot i que es mostrava favorable a la modificació, també demanava que «es fera un pla de seguiment i que no es quede com un a un objectiu estatutari i res més», declarava Ana Ortolà.

p1290513Compromís per Pego valorava com a «perfecte que es vertebre i es faça xarxa des de la Marina Alta». No obstant, Anna Sastre, com a portaveu de la formació demanava que a la Comissió Informativa acudira la regidora o el regidor de l’àrea per a explicar bé els motius pels que es demanava la modificació perquè, assegurava, «ens va quedar coixa la informació que es va donar».

La modificació dels estatuts de la MACMA, per tant, s’aprovava per unanimitat.

Sobre la Xarxa Jove, informar també que, justament demà divendres, es reunirà ací a Pego, a l’Ajuntament. Els regidors i les regidores de Joventut parlaran sobre algunes properes campanyes a coordinar per a la temporada d’hivern com és la possibilitat de fer un conveni per realitzar un campament a la neu per a 2017 o la composició del Consell Rector. Així mateix, també s’abordarà els projectes que es consideren prioritaris per a començar a oferir-los des de la MACMA.

1980 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!