El ple de la corporació municipal torna a reunir-se de manera presencial demà

Després que en el mes de març es decretara l’estat d’alarma arran la crisi sanitària provocada pel coronavirus, les sessions plenàries de la corporació municipal han estat telemàtiques i s’han dut a terme per videoconferència. Demà, primer dijous del mes, el plenari tornarà a ser presencial. La convocatòria del ple ordinari del mes d’agost està fixada al saló de plens de l’Ajuntament de Pego, a les huit de la vesprada. En aquesta ocasió, per motius de seguretat, no es permetrà l’accés del públic però, la sessió es podrà seguir en directe a través del canal de l’Ajuntament de Pego en YouTube.

L’ordre del dia d’aquest ple ordinari inclou set punts en la part resolutiva. Entre ells, el cinquè reconeixement extrajudicial de crèdits d’enguany. I, a més, una proposta de modificació de l’ordenança fiscal reguladora de la taxa de llocs i barraques.

COMPROMÍS PROPOSA REGULAR L’OCUPACIÓ DE L’ESPAI PÚBLIC

D’altra banda, la corporació municipal debatrà, en el punt sisé de l’ordre del dia, una proposta que presenta el grup de Compromís per Pego.

Compromís proposa al ple que es redacte una ordenança que regule l’ocupació de l’espai públic per a un ús lucratiu abans de la finalització del 2020. I demana que es tinga en compte a totes les parts implicades a l’hora de fer aquesta ordenança. Segons el text de la moció que signa Víctor Climent, a Pego l´ús de terrasses està molt estés per part de la pràctica totalitat dels establiments de restauració, però, no existeix cap ordenança que regule l’ocupació de l’espai públic més enllà de la regulació de la taxa corresponent.

Compromís per Pego afirma que el fet de no comptar amb una ordenança específica provoca que el xoc d’interessos entre els qui ocupen els espais públics no puguen ser resolts d’acord amb l’interès general. És per això que proposa al ple elaborar una ordenança que regule la superfície a ocupar pels establiments, les condicions de seguretat que han de complir les terrasses, una normativa estètica els serveis que es pot oferir en els espais públics, l’horari d’ús i un règim sancionador, entre altres qüestions.
902 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!