El Pla Edificant per al CEIP Ambra s’executarà en 2018 i 2019

Este matí en el ple extraordinari de l’Ajuntament de Pego s’ha aprovat per unanimitat demanar a la Conselleria d’Educació que es puga executar el Pla Edificant en dos anualitats. Esta petició és generalitzada degut, principalment, a l’alentiment que ha provocat la plataforma digital de contractació.

Hui al ple extraordinari de l’Ajuntament de Pego s’ha aprovat per unanimitat sol·licitar a la Conselleria d’Educació un reajustament de l’anualitat del Pla Edificant per al CEIP Ambra donat els retards que està provocant la plataforma digital de contractació que no han permès encara la licitació del projecte. Així, s’especifica que enguany es preveuen gastar 9.922€ i per a 2019 es gastaria el gruix de la inversió, 176.616€. En total l’import que es destina a les obres del CEIP Ambra en el Pla Edificant és de 186.538€ per a eliminar filtracions, adequar la zona de l’aulari infantil per a alumnes de 2 a 3 anys i connectar amb l’edifici principal del centre eixe aulari.

El regidor d’Educació, José Merí, ha explicat que es va rebre el passat 11 d’octubre un correu de la Conselleria explicant que, «en el supòsit que l’administració local no poguera arribar a signar i certificar les obres abans del 31 de desembre de 2018, s’havia de fer un plenari abans del 7 de novembre perquè la Conselleria ens prorrogara la subvenció que ja ens havia assignat».

Irene Sendra, des de Volem Pego, comentava que anteriorment es va explicar que s’havia de fer una plica i contactar amb arquitectes i s’interessava en saber si això ja estava en marxa. Contestava l’alcalde, Enrique Moll, explicant que hi ha «tres projectes a Ambra. El primer projecte el van fer des de la casa, els altres dos per tal d’agilitzar-los els vam traure a plica perquè es presentaren arquitectes de la població i, dels quatre amb els que ens vam posar en contacte, no s’ha presentat ningú».

Des del PP, Javier Gascó, manifestava «vore això un poc raret». I considerava que «ha sigut un poc deixar-ho per part de l’Ajuntament». Així mateix, també se sorprenia pel fet que el consistori només hagués convidat 4 arquitectes «havent-ne més al poble. Dubte que ningú del poble vullga fer eixa faena», concloïa.

L’alcalde, Enrique Moll, explicava que es convida a 4 i no a 40 arquitectes «perquè no es poden revisar 40 propostes. Citava també que «la llei ens marca que podem convidar a tres i en convidem a quatre». Subratllava el fet que, «si Conselleria t’envia una carta a tu per a dir-te que t’amplia el termini, no és perquè tu estàs fent les coses malament, és perquè tots els ajuntaments estan tenint problemes a l’hora de contractar» i aclaria que eixe problema radica en la plataforma digital de contractació perquè, «per a obrir un sobre digital ens hem tirat tres setmanes». El termini perquè presenten empreses o arquitectes presenten ofertes, informava l’alcalde, és de 5 dies. En este cas, explicava Moll, hi hagut arquitectes que es van interessar una vegada ja s’havia acabat el termini, el que suposa que s’hauria de tornar a iniciar el procediment.

Compromís per Pego, tot i ser conscient del que s’estava aprovant al ple, no ha volgut deixar perdre l’oportunitat de manifestar la seua preocupació per «la marxa de la situació». Ho feia Anna Sastre, exposant que Pego té «tres escoles i un IES que necessiten les millores corresponents com pot ser en Rosalia Bondia amb la qüestió de l’amiant. Tot es volia afegir al Pla Edificant. Al mes de març ens adherim al Pla Edificant i en maig i juny presentem allò relatiu al col·legi Ambra». A banda d’això, expressava la portaveu de Compromís que entén que les qüestions digitals «de vegades se’ns poden fer un nuc, però també ens preocupa que de les tres coses que s’havien de fer a Ambra estem en el primer pas de tots». Anna Sastre es preguntava perquè no s’ha contractat ningú de reforç a l’oficina tècnica si no arriben i es podrien haver demanar ajudes de contractacions. Concloïa la portaveu de Compromís que «qui s’haja deposar les piles, que se les pose».

La proposta de sol·licitar el reajustament de l’anualitat del Pla Edificant per al CEIP Ambra s’aprovava per unanimitat.

1783 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!