El pegolí Javier Bernabeu guanya el VI Premi Llegir

L’estudiant de Medicina, el pegolí Javi Bernabeu, un amant de la lectura, es va assabentar del concurs de la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura i, en els seus primers mesos d’Eramus a Bulgària, va decidir intentar escriure un article d’opinió que encoratjara a la lectura. L’experiència ha estat fructífera, però no sols perquè ha aconseguit el VI Premi Llegir, sinó també perquè a més de l’article que finalment va enviar, pel camí en va escriure uns quants més. Javi Bernabeu ha guanyat el Premi Llegir 2017 (dotat amb 500 €) amb l’article «Pròxima parada», una crònica inèdita sobre un viatge en tramvia que es converteix, gràcies a un xiquet que llig, en una ferma defensa de la lectura en valencià.

17424868_10212885754444562_7141051643914714544_nEl pegolí Javi Bernabeu ha estat el guanyador del VI Premi Llegir de la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura. Un reconeixement que té com a objectiu fomentar i difondre l’escriptura i la publicació d’articles sobre la importància de la lectura. Javi Bernabeu no es considera una persona especialment inclinada cap a l’escriptura, això sí, és un apassionat de la lectura. És estudiant de medicina, seguint els passos de la seua família i enguany està d’Erasmus a Bulgària, el que li va permetre durant els primers mesos d’aclimatament al nou país, tindre temps per a caminar per la ciutat, però també per a navegar per les xarxes i, al mes de setembre, assabentar-se de la convocatòria de Bromera pel facebook. La temàtica li va interessar i no va dubtar a posar-se mans a l’obra.

Com a precedent tenia les crítiques positives del seu professorat, que hi remarcava de la seua escriptura la «bona capacitat de redacció i de síntesi». Així mateix, confessava Javi que «és una cosa [la d’escriure] que m’agrada, però que mai m’he decidit». Va provar i el repte la superat amb escreix.

premi_llegir_2017L’article del Premi Llegir 2017, dotat amb 500 €, es titula «Pròxima parada» i és una crònica inèdita sobre un viatge en tramvia que es converteix, gràcies a un xiquet que llig, en una ferma defensa de la lectura en valencià.

380915_cf55-11e7-ad1e-0050569a455d_IMG_0590El jurat va estar format per Enric Lluch (escriptor), Joan Andrés Terentí (mestre), Elena Cívico (periodista) i Joan Borja (professor i escriptor), amb Josep Antoni Fluixà –director de la Fundació Bromera– com a president i Míriam Salvador –responsable de Comunicació de la Fundació Bromera– com a secretària.

Atenent que Javi Bernabeu actualment està a Bulgària i l’acte de lliurament del Premi Llegir, es va celebrar a l’Ajuntament d’Alzira fa un parell de dies enrere, explicava el pegolí que van anar en representació seua les seues germanes, que van ser les encarregades de recollir-lo en el nom seu.

 

2381 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!