El món faller torna als carrers de Pego

La crida va donar inici dissabte a les Falles 2022, la tornada de les festes aturades per la pandèmia fa dos anys. L’acte es va celebrar a les huit de la vesprada en una ubicació atípica, com és la plaça del mercat, davant la residència, perquè enguany l’edifici de l’ajuntament està en obres i no es pot fer servir els balcons. Aida Pino Sendra, de la falla Plaça i Natzaré, va ser la mestra de cerimònies i també hi van participar, en l’apartat musical, la colla La Clandestina i per l’Agrupació Musical de Pego.

Les tres comissions, El Convent, La Font i Plaça i Natzaré es van omplir la plaça per a escoltar el pregó que enguany van fer Ana Mas Andrés i Claudio Masanet Sendra.

Com mana la tradició es va fer el protocol de signatura del pregó per part dels pregoners, presidents i presidentes, junta directiva, regines i falleres i fallers majors grans i infantils de les tres comissions pegolines.

Una vegada signat el pregó, Neus Ribot i Sans, fallera major infantil de la falla La Font va ser l’encarregada de fer la crida de les Falles 2022.

Per últim, el regidor de Falles, Juan José Arbona, va convidar la ciutadania a gaudir de la tornada de les Falles als carrers del poble. 

L’acte va concloure amb l’himne faller interpretat per l’Agrupació Musical de Pego i un castell de focs artificials. En el cap de setmana les tres comissions han celebrat diferents actes i es preparen ja per a la plantà que començarà demà dimarts. Falleres i fallers estan molt pendents de les previsions meteorològiques, les quals no els són massa favorables per ara. A Ràdio Pego també estem mirant cap al cel perquè tenim previst fer un programa especial Falles 2022 dimecres, dia 16, durant el matí i des de la plaça de l’Ajuntament.  Les previsions apunten a que la pluja deslluirà els actes, però, cal mantindre l’esperança.

Després de la plantà, les comissions celebraran activitats als seus casals i divendres participaran en l’ofrena a l’Ecce Homo, que eixirà enguany a les sis de la vesprada des de l’església de l’Ecce Homo en direcció cap al Convent. En finalitzar tindrà lloc l’acte de lliurament dels premis a la plaça del Mercat. I dissabte, dia 19, també a les sis de la vesprada, es farà la processó des de l’ermita de Sant Josep, últim acte abans de la cremà dels monuments fallers.

1055 Visites
Hola!!