El Ministeri de Medi Ambient determina que no és necessària una Avaluació d’Impacte Ambiental per a la connexió sud d’Oliva

El Butlletí Oficial de l’Estat publicava ahir la resolució definitiva de l’Informe d’Impacte Ambiental que determina que el projecte denominat «Conexión Sur de Oliva, fase 1 de la variante de la Safor» no necessita que se sotmeta a Avaluació d’Impacte Ambiental en no tindre, la seua construcció, efectes significatius sobre el medi ambient. Esta resolució suposa un avanç important en tota la tramitació, ja que permet la contestació a les al·legacions presentades en el seu dia al Projecte de Traçat, per continuar l’expedient administratiu. El projecte, publicat al BOE el 17 de gener de 2015, compta amb un pressupost base de licitació de 28,90 milions d’euros. L’objecte del projecte és executar, utilitzant l’AP7, una variant de l’actual travessia de la carretera N332 d’Oliva.

17990882_1277172602399243_3261626962657463654_nEl Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) va publicar ahir, 25 d’abril de 2017, la resolució de l’Informe d’Impacte Ambiental del projecte denominat «Conexión Sur de Oliva, fase 1 de la variante de la Safor (Valencia)», que determina que no és necessari que el projecte se sotmeta a Avaluació d’Impacte Ambiental, per no tindre efectes significatius sobre el medi ambient.

L’alcalde de la localitat veïna d’Oliva, David González, en conèixer la notícia es va posar en contacte amb els representants dels ministeris de Medi Ambient i de Foment «per reivindicar l’impuls dels tràmits administratius que resten, perquè la construcció de l’enllaç sud d’Oliva siga una realitat com més prompte millor». Així mateix, informava a tots els portaveus dels grups polítics de la corporació olivera, que celebraven la notícia, alhora que es mostraven cautelosos atenent a l’historial d’endarreriments que està patint l’expedient.

18158019_1277172609065909_3711336448557143109_nEl projecte de traçat de la denominada Connexió Sud d’Oliva va estar aprovat provisionalment amb data de 19 de desembre de 2014, i publicat el 17 de gener de 2015, en el BOE número 15. Compta amb un pressupost base de licitació de 28,90 milions d’euros. Segons el mateix anunci al BOE, l’objecte del projecte és executar, utilitzant l’AP7, una variant de l’actual travessia de la carretera N-332 d’Oliva. Esta variant constaria d’una carretera bidireccional de 2,6 quilòmetres, amb dos carrils de 3,50 m d’ample i vorals d’1,5 m. Està previst realitzar un enllaç tipus trompeta amb l’AP-7 i un enllaç amb glorieta inferior a la connexió amb l’actual carretera N-332.

La resolució de l’Informe d’Impacte Ambiental, en els termes especificats en dit informe, ha descartat la necessitat del tràmit de l’Avaluació d’Impacte Ambiental, la qual cosa suposa un avanç important en tota la tramitació, segons indiquen des de l’Ajuntament d’Oliva.

Ara, apunten les fonts, amb esta resolució ja és possible la contestació a les al·legacions presentades en el seu dia al Projecte de Traçat, per continuar l’expedient administratiu. Les al·legacions ja estan informades pel Ministeri de Foment i en les pròximes setmanes, segons la informació facilitada pel Ministeri de Foment a l’Ajuntament d’Oliva, es procedirà a l’aprovació definitiva del Projecte de Traçat, alhora que es contesten les al·legacions.

A partir d’eixe moment, es procedirà a l’aprovació del Projecte Constructiu, que ja està redactat, segons ha informat el mateix ministeri. Amb l’aprovació del Projecte Constructiu, que no comporta publicació, s’iniciarà la fase d’expropiacions, per després procedir a la fase de licitació, i l’adjudicació definitiva. Tot i que reconeixen que el projecte és prioritari, des del Ministeri de Foment s’ha evitat concretar un calendari aproximat d’actuació.

A partir d’ara, però, el Ministeri de Foment disposa de 4 anys, com a màxim, per iniciar les obres. En cas contrari, tots els tràmits ambientals s’hauran d’iniciar de nou. En qualsevol cas, apunten des de l’Ajuntament d’Oliva, el secretari general d’Infraestructures ha reiterat que es tracta d’un projecte prioritari per a l’equip actual del Ministeri.

1695 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!