El ministeri autoritza les obres del gasoducte i Enagás anuncia el seu començament al setembre

La resolució d’Indústria insta a corregir els possibles efectes negatius sobre la pesca, però l’empresa ja ha comunicat a les confraries que no té intenció de modificar el projecte
La companyia Enagás ha anunciat el pròxim començament de les obres del gasoducte submarí de Dénia a Eivissa i Mallorca. Els treballs començarien «després del període estival i una vegada finalitzada la campanya turística» , segons el comunicat remés ahir per la mercantil gasística. Enagás va fer l’anunci just el dia en què es feia públic, per mitjà de la seua publicació en el Boletín Oficial del Estado, que el Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç, ha autoritzat ja la construcció declarant la utilitat pública d’esta infrastructura, concebuda com «necessària» i «urgent» en la planificació ministerial.

D’esta manera, es dóna llum verda al projecte malgrat que en la pròpia resolució de la Direcció General de Política Energètica i Mines s’insta a Enagás a modificar tècnicament el projecte per a minimitzar els danys al sector pesquer. Però la companyia no pareix tindre intenció d’introduir grans modificacions en el projecte i, de fet, així se l’ha traslladat ja a les confraries pesqueres de la comarca, que denuncien que esta infrastructura els ocasionarà importants danys. Els pescadors alerten que el gasoducte afectarà negativament el medi marí, amb la consegüent reducció de captures, i entorpirà la pesca d’arrossegament; proposen com a solució que les conduccions se soterren a més profunditat.

Enagás vol iniciar els treballs a partir de setembre i, de fet, ja ha adjudicat també les obres a la unió d’empreses constituïda per FCC i la italiana Saipem. El tram autoritzat ahir per Indústria és el més complex del gasoducte a Balears, que part des de Montesa i arriba a Dénia en un primer tram terrestre. El gasoducte submarí tindrà una longitud de 117,8 quilòmetres entre Dénia i Eivissa, i de 144,6 entre Eivissa i Mallorca. Les conduccions arribaran a alcançar una profunditat de 1.000 metres en el seu trajecte entre la península i l’illa pitiusa, la qual cosa dóna una idea de la complexitat tècnica i de l’envergadura del projecte.

El pressupost d’este tram Dénia-Eivissa-Mallorca, segons la resolució del ministeri, ascendix a 242.695.390 euros. D’ells, el Govern Balear finança la major part (uns 188 milions), mentres que correspon a la Generalitat Valenciana sufragar 59,4 milions. El gasoducte és una canonada d’acer, que tindrà un diàmetre de 20 polzades. Abans de començar les obres, Enagás tindrà encara que presentar el projecte d’execució. En ell haurà d’incorporar les possibles correccions tècniques en resposta a les al•legacions de les confraries de pescadors.
515 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!