A “tortes” per presidir la processó a Calp

Regidors de l’equip de govern i del PP s’enfronten pel protocol en l’acte religiós. Un veí va cridar viva Espanya i el Madrid al no escoltar l’himne nacional
Quan es porta molt de temps governant no sempre s’accepta amb educació i esportivitat la derrota. Això almenys sembla que li ha passat al PP de Calp, que després de pressidir durant 12 anys les processons del poble i instaurar nous costums no accepta de bona gana el nou lloc d’oposició que li han atorgat les urnes.

No obstant, el tripartit ho té clar. L’estatus quo instaurat a Calp després de les eleccions municipals comença a tindre la seua repercussió en tots els aspectes de la vida social. I les festes patronals és un d’ells. Segons va explicar ahir el regidor de la Presidència, Ximo Tur, abans del començament de la processó en honor a la Mare de Déu dels Neus el diputat provincial del PP Juan Roselló «havia increpat l’alcalde, Luis Serna, i al propi Tur cridant-los pocavergonya». Recordem que Roselló està imputat en el cas de l’aigua de Calp per un sobre cost milionari en les obres de renovació de la xarxa d’aigua que es van concedir a una empresa dedicada a la publicitat per les bústies i que mai havia fet un obra d’aigua. En aquesta trama també està implicat el cunyat de Roselló.

Però tornem a la processó perquè segons el regidor del Bloc, «el motiu de l’insult és que l’home volia anar en la primera fila del protocol de la processó» però els membres de l’equip de govern, format per PSOE, Bloc i PSD, «li vam dir que anara al seu lloc que no és un altre que amb els regidors que no tenen delegació».

En este sentit, el nacionalista va recordar que segons l’article 12 del Reial Decret que regix l’orde del protocol l’ajuntament de la localitat està situat en el lloc tretze de la llista, mentres que les diputació provincial, a la que pertany Roselló, apareix en el 19. Amb tot, este no és l’únic article que contempla el protocol. En el 12 del mateix Reial Decret es diu que davant dels tinents d’alcalde van els diputats i senadors triats per la província. En este sentit, Tur va assenyalar que «potser es referix als diputats de les Corts de Madrid però com la cosa és dubtosa Cèsar Sánchez que és diputat en les Corts valencianes sí que anava en la primera fila d’autoritats».

Respecte d’això, el regidor de la Presidència de l’Ajuntament de Calp va voler recordar que Juan Roselló «és diputat provincial, triat pels regidors del PP del partit judicial de Dénia, mai per la ciutadania de la província» és a dir que «no té més protocol que el que li correspon per ser regidor de Calp».

Una altra de les novetats va ser que la banda de música no va interpretar l’himne espanyol durant el recorregut de la processó trencant així una tradició instaurada per l’alcalde del PP, Javier Morató, fa 12 anys i que va motivar que un veí, indignat, cridara «Viva Espanya i el Real Madrid».
869 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!