El jovent reclama millores a Pego en matèria d’espais d’oci i transport

Divendres passat es va celebrar el primer Fòrum Jove de Pego. Una jornada de participació que ha servit per a analitzar les principals demandes, inquietuds i necessitats d’el col·lectiu de ciutadans i ciutadanes amb compreses entre els 11 i els 18 anys. Una experiència consultiva pionera en el municipi que ve a complementar altres vies participatives d’implicació juvenil, encetades durant el darrer any, com són les Jornades sobre una Europa Rural Sostenible, “Diversos”, celebrades el passat mes de novembre.

Un total de 35 persones participaren divendres en una sessió de treball de tres hores, que va arrancar amb una visita virtual pels carrers del municipi, seguint la dinàmica d’un joc de geolocalització. D’aquesta manera es va propiciar una reflexió conjunta sobre els espais específics per a la joventut i la necessitat de millorar aquestes dotacions.

Dins la programació del Fòrum va tindre lloc també una sessió guiada per tal de convertir en propostes concretes les reflexions del jovent. Les principals demandes dels i les joves van ser la millora del transport públic i l’habilitació de més llocs d’oci.

Les persones participants reivindicaren més connexions entre Pego i les poblacions veïnes i també un mitjà de transport nocturn per als caps de setmana per a “poder desplaçar-se amb seguretat als punts on se celebre festes”.

Pel que fa a l’oci a Pego, el jovent troba necessari habilitar espais on poder reunir-se les vesprades, “llocs a cobert on poder desenvolupar activitats sense haver d’estar pendents de les condicions climàtiques”. En l’apartat esportiu, demanarem més accés als recintes, especialment els caps de setmana; i pensant en el seu futur, sol·licitaren més informació sobre “l’oferta acadèmica una vegada finalitzada l’etapa a l’institut”. Aquestes seran algunes de les línies d’intervenció que inclourà el Pla Jove Municipal, actualment en redacció.

De fet, les propostes recollides enriqueixen les primeres conclusions de l’estudi dut a terme per la Regidoria de Joventut, que durant el passat any va recabar l’opinió de 246 persones d’entre 11 i 18 anys. A més, en els pròxims mesos la tècnica de l’àrea, Maido Moreno, té prevista una segona convocatòria que comptarà amb la participació de la ciutadania d’entre 19 i 30 anys.

En la part final del Fòrum hi van participar l’alcalde de Pego, Enrique Moll i el regidor de Joventut, Raül Tamarit, per tal d’escoltar les opinions i propostes dels joves. I es van comprometre a estudiar-les i treballar per tal de fer-les realitat, “tot i que en alguns temes, com el del transport, és de competència autonòmica”. D’altra banda, els edils instaren el jovent a implicar-se a través de l’associacionisme, “per a coordinar-se millor, per exemple, a l’hora de sol·licitar i aconseguir diferents tipus d’ajudes.

697 Visites
Hola!!